Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2013, 15:36
ubuderix έγραψε:Έκανα αναζήτηση για ψηφιακό δέκτη φιλικό με Linux αλλά και παράλληλα οικονομικό και βρήκα τον Saber dvb-t usb eztv869
H τιμή του είναι 16.50 € και στην συσκευασία περιλαμβάνει επίσης κεραία και τηλεχειριστήριο.![]()
![]()
Συνδέοντας το με τον υπολογιστή και δίνοντας την εντολή lsusb στο τερματικό σαν αποτέλεσμα πήρα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ubuderix@ubuderix-desktop:~$ lsusb
Bus 002 Device 007: ID 15a4:1001 Afatech Technologies, Inc. AF9015/AF9035 DVB-T stick
Η συσκευή αναγνωρίστηκε αμέσως και έχει ID 15a4:1001 .
Λείπει από τον πυρήνα όμως το firmware της συσκευής κάτι που δεν μας προβληματίζει γιατί μπορούμε να το κατεβάσουμε δίνοντας στο τερματικό
- Κώδικας: Επιλογή όλων
wget http://xgazza.altervista.org/Linux/DVB/dvb-usb-af9035-02.fw
Μόλις κατέβει το αρχείο dvb-usb-af9035-02.fw. η επόμενη κίνησή μας είναι να ενημερώσουμε την σχετική βιβλιοθήκη με τα firmware του πυρήνα μας.
Επειδή αφορά αρχείο συστήματος σημαίνει :
a)Πρέπει να πάρουμε δικαιώματα υπερχρήστη (root) για να κάνουμε την όποια αλλαγή.
b)Πληκτρολογούμε Ctrl+H για να εμφανίσουμε τα κρυφά αρχεία που είναι της μορφής .xxx δηλαδή πάντα με . μπροστά.
c)Είμαστε πολυ προσεκτικτοί γιατί επεμβαίνουμε σε αρχείο συστήματος.
Πατάμε Alt+F2 και γράφουμε gksudo nautilus ,θα μας ζητηθεί για επιβεβαίωση ο κωδικός του root ,τον δίνουμε.![]()
Κάνουμε Αντιγραφή το dvb-usb-af9035-02.fw και μετά ακολουθώντας την διαδρομή Σύστημα αρχείων>lib>Επικόλληση στο firmware οπουδήποτε.
Κλείνουμε το φάκελο και είμαστε έτοιμοι.
Κάνουμε επανεκκίνηση ,κατεβάζουμε το Kaffeine (με αυτό μου δούλεψε σωστά) τοποθετούμε το στικάκι.
Ανοίγουμε το Kaffeine επιλέγουμε 5 Digital Tv![]()
Πατάμε την επιλογή Configure Television ,πηγαίνουμε Συσκευή 1 και στην επιλογή Πηγή ορίζουμε gr-Athens![]()
Μετά πατάμε την επιλογή Κανάλια και δίνουμε Start scan![]()
![]()
![]()
![]()
Αυτό ήταν !!!!
Καλή διασκέδαση.
Πηγή http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-933151-start-0.html
Off topic:
Δεν αναφέρω το κατάστημα που το αγόρασα επίτηδες,με μια απλή αναζήτηση θα το βρείτε.
Δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω το χειριστήριο ,το ψάχνω
Ευχαριστώ για την απάντηση.Δεν μπορώ να βάλω το αρχείο στο φάκελλο lib.Θέλω να μου πείς πώς θα γίνω root.Επίσης πατώντας Alt+F2 γράφω ότι λές αλλά δεν μου ζητά κωδικό.Θέλω να σου στείλω μία εικόνα να δείς αν είναι ο φάκελλος σωστός αλλα δεν ξέρω πώς να την ενσωματώσω εδω.