Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2014, 08:26
από Learner
sotos21 έγραψε:Όλα καλά αλλά τρία πράγματα δεν κατάλαβα, α) γιατί στο synaptic δεν βλέπει τους fglrx-legacy β) τι πρόσθεσε το αποθετήριο και δεν σπάει το σύστημα(Xorg και kernel όχι) και γ) γιατί λέει το ppa ότι δεν υποστηρίζει την 12.04.3
https://launchpad.net/~makson96/+archive/fglrx
Λέει συγκεκριμένα Ubuntu 12.04.3 is not supported.

Στο 1 και το 2 δεν νομίζω ότι θες απάντηση (πλέον). Για το 3 , εκτός του ότι πρέπει να χτίσει τα πακέτα και το PPA σχεδόν από την αρχή, αλλάζουν και κάποιες βιβλιοθήκες (μη ρωτήσεις ποιες, δεν θυμάμαι). Την είχαμε κάνει την κουβέντα αυτή κάποια στιγμή με τον maintainer του αποθετηρίου και μου είχε πει ότι δεν έχει χρόνο (φοιτητής) για να συντηρεί κάθε φορά άλλα πακέτα. Γι' αυτό σταμάτησε η υποστήριξη στην 12.04.2.

Κοίτα, για έναν που έχει μια τέτοια κάρτα γραφικών, μπορεί να βάλει ένα πιο παλιό point release (τον πυρήνα αν θέλει τον αλλάζει χωρίς προβλήματα νομίζω) και ή να βάλει το αποθετήριο μόνο για τον fglrx-lecagy ή (αν ξέρει) να χτίσει μόνος του τα .deb πακέτα για τον fglrx legacy από το site της AMD. (έχεις γράψει και έναν οδηγό κάπου εδώ).

Αν βάλει νεότερη έκδοση (τώρα κυκλοφόρησε και τη 12.04.4) , τότε θα πρέπει να κάνει downgrade μόνος του τον Xorg (αν ξέρει) και μετά να περάσει τον fglrx-legacy (πάλι είτε μέσω του αποθετηρίου , είτε μόνος του). Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο το αποθετήριο να λειτουργεί και σε άλλα point releases 12.04.3 , 12.04.4 αλλά προσωπικά δεν μπορώ να το δοκιμάσω (δεν έχω τέτοια κάρτα).

Το αποθετήριο αν θέλει κάποιος το προσθέτει χειροκίνητα στο /etc/apt/sources.list.d/ χωρίς να επικαλεστεί το apt-add-repository. Θα πρέπει φυσικά να προσθέσει και το κλειδί (PUB_KEY) χειροκίνητα. Κάνε το αν θες (αν έχεις όρεξη για πειράματα) και αν έχεις βέβαια κάποιο νέο point release 12.04.4 π.χ να δεις αν θα δουλέψει ή θα κολλήσει κάπου.