Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2014, 04:05
από matthew
Το tlp δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω αν έχω δει διαφορές. Θεωρητικά κάνει κάποια εξοικονόμηση ενέργειας ρυθμίζοντας μερικά πράγματα (μείωση στροφών στους δίσκους, λειτουργία του επεξεργαστή σε powersave mode κλπ). Συγκεκριμένα τα γράφει στο link που έδωσες τι ακριβώς κάνει. Αλλά αυτή η εξοικονόμηση δεν αντισταθμίζει τα ποσά ενέργειας που καταναλώνει η nvidia κάρτα σε καμία περίπτωση. Ναι, άσε μόνο την intel να δουλεύει & όπως είπες την nvidia για εφαρμογές απαιτητικές σε γραφικά. Η μπορείς πχ να χρησιμοποιείς την nvidia το χειμώνα που είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία περιβάλλοντος & μόνο την intel το καλοκαίρι. Πάντως σε ελάχιστες εφαρμογές θα χρειαστεί η nvidia, όπως σε παιχνίδια με τρεχούμενα γραφικά κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς την nvidia όταν το λάπτοπ είναι μόνο στη μπαταρία. Θα εξαντλείται πιο γρήγορα, απ' ότι αν είναι απενεργοποιημένη η κάρτα.
Για την αλλαγή κάρτας στο προφίλ είναι υπεύθυνο το prime. Για το ότι γίνεται σκούρα η οθόνη στην intel δεν ξέρω να σου πω, ίσως έχει να κάνει με τυχόν ρυθμίσεις του prime & τη φωτεινότητα της οθόνης, ή ακόμη & με το tlp. Δεν έχω δοκιμάσει το prime, γιατί βαριέμαι να κάνω logout-login κάθε φορά που θέλω να αλλάζω κάρτα (στο πρώτο λάπτοπ της υπογραφής μου). Για το παιχνίδι δεν νομίζω να φταίνε οι drivers. Αυτό είναι ιντερνετικό παιχνίδι, δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά. Ίσως είναι θέμα περιηγητή.