Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2014, 19:57
από dim459
Δεν νομίζω ότι με τη 12.10 θα καταφέρεις να βγάλεις άκρη, δεν ξέρω καν εάν και ποια από τα αποθετήριά της λειτουργούν.
Όταν λες το /home. το έχεις σε ξεχωριστό partition ή υπάρχει μόνο ένα για / και /home.
Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι σχετικά απλά, κατά την εγκατάσταση θα αφήσεις αφορμάριστο το /home (καλά ένα backup παίρνεις ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται), αν και θα σου πρότεινα να κρατήσεις μόνο τα αρχεία σου και από τους κρυφούς φακέλλους μόνο αυτούς των browsers και του libreoffice, τους άλλους διαγραφή, ειδικά αυτούς που έχουν να κάνουν με γραφικό περιβάλλον.
Επίσης θα πρέπει να μας διευκρινίσεις τι εννοείς όταν λες gnome, στη 12.10 υπήρχε ήδη gnome shell, χρησιμοποιούσες αυτό, ή κάποιο fallback περιβάλλον ;
Επειδή προφανώς δεν σου αρέσουν και πολύ οι αλλαγές, νομίζω ότι η μετάβαση στη 14.04 με πενταετή χρονικό ορίζοντα υποστήριξης, είναι μια ενδεδειγμένη κίνηση.
Ειδικά γι αυτό που σου γράφει ο madvinegar για την κάμερα, κοίταξέ το (αν και τα aspire δεν έχουν κουμπιά για την κάμερα, ανοίγει αυτόματα).
Στο aspire one μου απλά πέθανε, κοίταξα από βιντεάκια στο youtube μήπως είχε κουνηθεί το connector πίσω από το πλαίσιο της οθόνης (βγαίνει εύκολα) αλλά δυστυχώς ήταν στη θέση του.
Αν δεν σε τρομάζει η διαδικασία, θα βρεις πολλά βιντεάκια στο youtube σχετικά με το εν λόγω connector στα aspire και πως το κουμπώνεις ξανά σε περίπτωση που έχει βγει.