Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2016, 07:50
από dim459
Για το ερώτημά σου σχετικά με τις γραμματοσειρές, δεν έχω άμεση απάντηση, διότι τρέχω KDE, και αλλάζουν διαφορετικά, υποθέτω όμως ότι και στο unity desktop υπάρχει η σχετική ρύθμιση.
Τώρα όσον αφορά στην τελευταία παρατήρηση, υποθέτω ότι έχει να κάνει και με την κάρτα.
Έχω την HD 6450, και πριν την 16.04 έτρεχε mint 17.2 KDE, με τον fglrx.
Αφού διευκρινίσω ότι δεν παίζω παιχνίδια, τα οποία προφανώς εξαντλούν τις δυνατότητες μιας κάρτας, θα έλεγα ότι στη 16.04 μου φαίνεται ότι η κάρτα λειτουργεί ελαφρώς καλύτερα απ' ότι πριν.
Οι παρατηρήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με τα effects στο KDE, μιας και δεν κάνω κάτι που να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα γραφικά.
Ίσως βεβαίως και να οφείλεται ότι στη 16.04 έχει αλλάξει το KDE από plasma 4.x σε plasma 5.x, οπότε η όποια βελτίωση μπορεί και να προέρχεται από το νέο περιβάλλον.
Συμπερασματικά θα κατέληγα ότι θεωρητικώς (απ' ότι διαβάζω τουλάχιστον) ο fglrx προς το παρόν υπερέχει του ανοιχτού οδηγού, από την άλλη αν δεν παρατηρείς κάποια δυσλειτουργία που αποκλείει κάποια συγκεκριμένη χρήση, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξεις έκδοση λειτουργικού.