Δημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2017, 18:32
από babaliaris
Καλησπέρα.

Λόγο του ότι στην σχολή μου έχουμε ένα project στο οποίο πρέπει να φτιάξουμε το λειτουργικό unix πρέπει αναγκαστικά να δουλέψω σε linux environment για να υποστηρίζονται τα system calls που θα χρησιμοποιήσουμε στον κώδικα μας. Εγώ είμαι χρήστης των Windows και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από linux.

Τέλος πάντων, έκανα εγκατάσταση σήμερα το ubuntu 16.0.4 και προσπαθούσα να βρω πως να κάνω εγκατάσταση τους drivers για την κάρτα γραφικών μου. Ακολούθησα πάρα πολλούς οδηγούς αλλά τίποτα! Μετά βρήκα μια πληροφορία που έλεγε ότι μπορεί η συγκεκριμένη διανομή ubuntu να μην υποστηρίζεται από τους κατασκευαστές της κάρτας και ειδικά αυτοί που που θέλουν να πάνε σε 16.0.4 πρέπει να το προσέξουν αυτό.

Η κάρτα γραφικών μου είναι της σειράς: amd radeon r9 200 series

Να ξέρετε, έκανα απεγκατάσταση το ubuntu 16.0.4 (Το είχα βάλει dual boot με τα windows).

Γενικά, κάθε φορά που πήγαινα σε linux είχα αυτό το πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και δεν μπορούσα επίσης να αλλάξω το resolution της οθόνης. Η οθόνη μου είναι full hd.

Αν και στην ουσία θέλουμε στο project να λειτουργούμε μόνο μέσω terminal, εγώ θέλω να τρέχω και το γραφικό περιβάλλον σωστά ίσως και κανένα παιχνιδάκι :D

Τι μου προτείνεται να κάνω;

Ευχαριστώ. (Μην βλέπεται κάτω την υπογραφή, είναι παλιά)