Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτ 2017, 14:50
από dim459
Παλιό μήνυμα, αλλά εν πάση περιπτώσει...
babaliaris έγραψε:έκανα εγκατάσταση σήμερα το ubuntu 16.0.4 και προσπαθούσα να βρω πως να κάνω εγκατάσταση τους drivers για την κάρτα γραφικών μου

Αν εννοείς τον catalyst, δηλαδή τον κλειστό driver της amd, δεν μπορείς να τον βάλεις στη συγκεκριμένη έκδοση, θα πρέπει να επιλέξεις την προηγούμενη long term supported, την 14.04.χχ ή κάποια διανομή linux που να βασίζεται σε αυτή όπως linux mint 17.xx.
Στο σύστημα υπάρχουν δύο προεγκατεστημένοι open source drivers για τις AMD, oι radeon και amdgpu, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ανάλογα με το τσιπάκι της κάρτας (ο δεύτερος για τις νεώτερες).
Εδώ και χρόνια οι amd λειτουργούν καλά με τους ανοιχτούς οδηγούς, ίσως κάποιες συγκεκριμένες κάρτες να απέδιδαν σχετικά καλύτερα με τον catalyst, αλλά αυτό κρίνεται ανά περίπτωση.
Έχω στο pc την HD 6450 με 16.04 και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την ανάλυση 1920 Χ 1080, υποθέτω από τις ρυθμίσεις μπορείς να την αλλάξεις, δεν μπορώ να γίνω πιο λεπτομερής διότι τρέχω άλλο γραφικό περιβάλλον από το default (KDE) και διαφέρουν.