Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2017, 21:25
από nikos_N
Έχω αγοράσει εδώ και περίπου ένα χρόνο μια samsung monitor-tv και απο την πρώτη στιγμή εμφάνισε προβλήματα στην επικοινωνία κατά την έναρξη με τα 16.04.
Η σύνδεση είναι μέσω HDMI και σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζεται το BIOS όταν εκκινώ τον υπολογιστή. Εμφανίζει μια μαύρη οθόνη με μήνυμα "χωρίς σύνδεση- ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων και την συσκευή προέλευσης" και αν είμαι τυχερός μετά απο λίγο θα εμφανιστεί η οθόνη υποδοχής του Ubuntu. Αν όχι θα πρέπει να κάνω επανεκκίνηση, να βγάλω καλώδια και να τα ξαναβάλω κλπ για να γίνει η εκκίνηση. Επίσης μερικές φορές πριν εμφανιστεί η οθόνη υποδοχής εμφανίζεται για πολύ λίγο σε μαύρη οθόνη μια μικρή λίστα με εργασίες (?) που γίνονται στο ubuntu . Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, στην αρχή γράφει "recovering journal" και μετά δείχνει απαριθμεί τους σκληρούς δίσκους (έχω δύο, ένα για το ubuntu και ένα για windows που δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτε) και στο τέλος γράφει κάτι για "blocks".
Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν πρόκειται για θεμα ρυθμίσεων του Ubuntu? Ξέρετε αν είναι προβλήματα που δημιουργούνται με τα monitors-TV? Εχω ήδη καλέσει για service γιατί επιπλέον η τηλεόραση παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα με τον ήχο κάποιες φορές αλλά μήπως τελικά το θέμα της σύνδεσης με το ubuntu δεν αφορά το monitor αλλά κάποια ρύθμιση/αναβάθμιση μέσα στο ubuntu?
Ευχαριστώ!