Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2009, 10:02
από sv2evs
Hephaestus έγραψε:Αν αυτή τη θερμοκρασία την βλέπεις μέσα από το nVidia panel, σωστή θα είναι και δεν φαίνεται ανησυχητική. Αυτές οι GPU μπορεί να ξεπεράσουν σε κατάσταση πλήρους φόρτου τους 95°C, χωρίς να κρεμάσουν ή να τις πάρεις στο χέρι. Ίσως αυτό που έδωσα ως όριο να είναι λίγο πιό χαμηλό για την δική σου, αλλά σίγουρα οι 45°C δεν είναι λόγος ανησυχίας. Έχε υπ'όψιν πως οτιδήποτε κάτω από την θερμοκρασία του κουτιού είναι απλά λάθος μέτρηση. Τυπικά, σε θερμοκρασία δωματίου 24°C ένα απλό κουτί με ένα επεξεργαστή σαν το δικό σου και την ανάλογη μητρική, φτάνει τους 37°C στον αέρα που ρουφάει η κάρτα.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι το "κόκκινο". Αυτό το βλέπεις μέσα από το lm-sensors ή το nVidia panel; Σε καμία περίπτωση οι 45°C δεν είναι κόκκινο για μία τέτοια κάρτα. Έχω την εντύπωση πως κοιτάς λάθος θέση...
73

Σε ευχαριστώ για το Post σου κατ'αρχάς...δεύτερον να αναφέρω ότι έχω βάλει στην πάνω μπάρα εργασίας μια μέτρηση θερμοκρασίας που την βρήκα κάνοντας δεξί κλικ και στις διάφορες επιλογές που βρήκα εκεί. Αν δεν είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχεί θα το αφήσω έτσι, το μηχάνημα δουλεύει πάρα πολύ καιρό χωρίς προβλήματα απλά είπα μήπως αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στην κάρτα καθώς νομίζω έχουν αναφερθεί διαφορές στις θερμοκρασίες μεταξύ windows και Linux.