Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2009, 18:49
από Apopas
Ο Radeon driver απέκτησε σχετικά πρόσφατα υποστήριξη για textured video σε αντιθεση με τους drivers άλλων καρτών στο Linux που είχαν από πάντα. Έτσι, η πιο ώριμη λύση θεωρείται ακόμα ο gl2 για Radeon. Κι εγώ δεν είχα ιδέα για το θέμα μια και δεν έχω ATI αλλά είχαμε μια συζήτηση στα forum του Phoronix και η γενική ιδεά ήταν ότι η ATI είναι ακόμα πίσω σε αυτόν τον τομέα. Θυμάμαι και τον Svartalf που κάνει port παχνίδια στο Linux που το έλεγε αυτό. Περισσότερο με τον fglrx, λιγότερο με τον radeon που έχει καλύτερες επιδόσεις σε 2D.
Από 'κει και πέρα εξαρτάται πάντα και από το hardware του καθενός. Ενδέχεται καμιά φορά να λειτουργεί καλύτερα με xv αλλά η πρώτη δοκιμή γίνεται με gl2 σε αντίθεση με τις Nvidia που κατά κανόνα σχεδόν ο xv πετάει (και ο vdpau βέβαια αν θες να δεις HD ταινίες).

Να και το σχετικό απόσμασμα που βρήκα στην ερώτησή μου (βαριέμαι να ψάχνω περισσότερα :) )
έγραψε:
Svartalf
έγραψε:Originally Posted by Apopas
Isn't opengl performance good enough?

Actually...it's important to have good Xv support because many video playback apps use Xv instead of alternatives because it works right (and better than the other options...) on other devices/drivers. Kano's right in his gripe- it DOES need to be fixed however it's arrived at on that one.