Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2010, 09:29
από spirosk
MakisM1 έγραψε:Πριν πας στα δυσκολα, ισως θα ηταν καλυτερο να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι κατι απλο (πχ οτι δεν δουλευει το jack sense, γι'αυτο σε ρωτησα για ακουστικα...νομιζω οτι για να κανει sense πρεπει να εχει μια συσκευη απο την αλλη μερια, οχι ενα σκετο καλωδιο).

Εχεις κατεβασει το Gnome AlsaMixer? Αν οχι, κατεβασε το απο το Synaptic. Εχει πολυ περισσοτερες επιλογες και πιο καλο GUI για να δεις μηπως καποια προεπιλογη αχρηστευει το line-out.

Αυτα μπορω να σκεφτω προς το παρον.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Όπα, μισό λεπτό! Τι πάει να πει 'να κάνει sense'? Υποτίθεται πως το 'σήμα', το εύρος των miliVolts, που βγαίνει απο το line out, μπορώ να το κάνω ό,τι θέλω. Είτε το οδηγήσω σε ακουστικά, είτε το περάσω απο ενισχυτή και το σήμα 'ενισχυμένο' οδηγηθεί τελικά σε ηχοστήλες και sub, είτε το συνδέσω σε συσκευή ηχογράφησης, το σήμα παραμένει το ίδιο. Εννοείται πως ένα 'σκέτο' καλώδιο δεν μπορεί να βγάλει ήχο. Χθες παρατήρησα πάντως ότι οι άλλες δύο είσοδοι jack 3,5, της line in και του mic δουλεύουν σωστά. Επίσης, ενώ εισάγω το 'καρφάκι' στην line out, ο ήχος απο τα εσωτερικά ηχεία σταματά. Άρα σαν κύκλωμα, η κάρτα, λειτουργεί κανονικά.

Όσον αφορά το Gnome Alsamixer, ναι το έχω κατεβάσει και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μου δείχνει απενεργοποιημένο το line out, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για να κάνω δοκιμές. Φαντάζομαι ότι το πλήθος των επιλογών που έχεις με το Alsamixer εξαρτάται απο 'τι' κάρτα ήχου διαθέτει κανείς. Σε ένα άλλο laptop, που έχω στη δουλειά, υπάρχει κάρτα Realtek ALC650F και οι επιλογές που μου δίνει το Alsamixer είναι υπερδιπλάσιες...
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για την απάντηση.