Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2011, 15:17
xarxanias έγραψε:Τώρα δίνοντας την εντολή aplay -l σε τερματικό δεν βρίσκει συσκευή ήχου.
Κάτι συνέβει με τις προηγούμενες εντολές που έτρεξες και δε μπορεί να φορτθωθεί το υποσύστημα ήχου.
Είναι εφικτό να το επαναφέρεις με την επανεγκατάσταση του πακέτου του πυρήνα. Αυτό το κάνεις μέσω του Synaptic.
και είναι ένα πακέτο με όνομα linux-image-2.6...... Με την εντολή uname -a μπορείς να επιβεβαιώσεις την ακριβή έκδοση.
Μετά την επανεγκατάσταση, κάνεις επανεκκίνηση και με το alsa-info επιβεβαιώνεις αν φορτώθηκε η Alsa και τι έκδοση έχεις.
xarxanias έγραψε:Δίνοντας την εντολή lspci -v σε τερματικό παίρνω αυτά τα αποτελέσματα:έγραψε:
Αν βάλω ubuntu 10.10 θα έχω πάλι πρόβλημα με τον ήχο;
Αν αλλάξω κάρτα ήχου θα έχω ήχο αυτόματα με την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και αν ναι μου προτείνετε μία φθηνή;
Το lspci δείχνει την κάρτα ήχου. Ως συσκευή υλικού η κάρτα ήχου εξακολουθεί να υπάρχει και αυτά που κάνουμε δεν την επηρεάζουν. Απλά θέλουμε να την κάνουμε να δουλέψει και να διαπιστώσουμε τι ακριβώς είναι το στραβό.
Με την εγκατάσταση του Ubuntu 10.10 θα έχεις νέα έκδοση του alsa-lib (τώρα έχεις 1.0.22, μετά θα έχεις 1.0.23).
Ακόμα, με Ubuntu 10.10 θα έχεις νέα έκδοση του PulseAudio, που μπορεί να προκαλεί πρόβλημα. Δεν δοκιμάσαμε τις εντολές aplay για να είμαστε σίγουροι.
Ακόμα, με Ubuntu 10.10 θα είσαι σίγουρος ότι ξεκινάς από φρέσκο σύστημα και θα καταγράφεις τις αλλαγές που γίνονται.