Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2011, 16:20
από simosx
xarxanias έγραψε:
έγραψε:
Κάτι συνέβει με τις προηγούμενες εντολές που έτρεξες και δε μπορεί να φορτθωθεί το υποσύστημα ήχου.
Είναι εφικτό να το επαναφέρεις με την επανεγκατάσταση του πακέτου του πυρήνα. Αυτό το κάνεις μέσω του Synaptic.
και είναι ένα πακέτο με όνομα linux-image-2.6...... Με την εντολή uname -a μπορείς να επιβεβαιώσεις την ακριβή έκδοση.
Μετά την επανεγκατάσταση, κάνεις επανεκκίνηση και με το alsa-info επιβεβαιώνεις αν φορτώθηκε η Alsa και τι έκδοση έχεις.

Με την εντολή uname -m παίρνω i686, άρα έχω 64-bit έκδοση.
Με την εντολή uname -a παίρνω 2.6.32-27-generic-pae #49-Ubuntu SMP Thu Dec 2 00:07:52 UTC 2010 i686 GNU/Linux
Από το synaptic βρήκα η εγκατεστημένα τα linux-image-2.6.32-27-generic και linux-image-2.6.32-27-generic-pae. Τα έκανα επανεγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση.

Το νέο alsa-info είναι: http://www.alsa-project.org/db/?f=f03d4b138d7aa51f72d3decac6511afaf3a24da2

Πολύ ωραία. Τι μας λέει το νέο Alsa; Και μπορούμε να το συγκρίνουμε με το αρχικό που έφτιαξες.
1. Η Alsa έχει επαναφερθεί στην έκδοση 1.0.21.1. Κάτα παράξενο τρόπο το αρχικό alsa-info αναφέρει 1.0.21 σκέτο. Δεν είναι πολύ σημαντικό.
2. Δυστυχώς το υποσύστημα ήχου του Linux (Alsa) δεν κατάφερε να φορτωθεί, οπότε τώρα δεν έχεις ήχο. Γιατί δεν μπόρεσε να φορτωθεί;
Εκτέλεσε

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo modprobe snd_hda_intel

και πες μας το αποτέλεσμα. Αν δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα σφάλματος, τότε λάβε νέο alsa-info. Σημαίνει ότι η Alsa φορτώθηκε.
3. Είδα ότι έχεις ένα /etc/asound.conf που δεν είχες πιο πριν. Νομίζω ότι μπήκε με τις προηγούμενες οδηγίες. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται
για τη μη φόρτωση της Alsa, ωστόσο μπορείς να το αφαιρέσεις προσωρινά.