Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2012, 22:30
από elbuntu
Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε.Αυτό που έκανα είναι να αλλάξω τις επιλογές στο /etc/modprobe.d/saa7134.conf.Η κάρτα μου κανονικά είναι card=17 με tuner=54.Έτσι λοιπόν στο παραπάνω αρχείο(αν δεν υπάρχει δημιουργήστε το) είχα βάλει:
Κώδικας: Επιλογή όλων
options saa7134 card=17 tuner=54
.Αυτό για να αναγνωριστεί η κάρτα και ο tuner από το σύστημα.Όμως έτσι δεν είχα ήχο.Δοκιμάζοντας κάρτες και tuners id αυτό που μου δούλεψε τελικά ήταν
options saa7134 card=81 tuner=54
.Έτσι παρατήρησα ότι ανοίγοντας στις ιδιότητες το ήχου στην συσκευή είσοδο και συγκεκριμένα στην κάρτα τηλεόρασης υπήρχε ένδειξη μπάρας ήχου,τον οποίο εγώ δεν άκουγα πράγμα το οποίο δεν γινόταν με το configuration
options saa7134 card=17 tuner=54
.Για να ακούσω λοιπόν ήχο χρειάστηκε να δώσω στο τερματικό ενώ έχω ανοίξει το tvtime
pactl load-module module-loopback
και αμέσως άκουσα ήχο.Έχω μια μικρή καθυστέρηση εικόνας και ήχου αλλά αυτό θα διορθωθεί.Το επόμενο βήμα είναι να ενσωματώσω το loopback-module κατά την έναρξη ώστε να ανοίγει αυτόματα.Αυτό δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πρόβλημα του ήχου με αυτές τις κάρτες μπορεί να έχει να κάνει με την σωστή αναγνώριση της κάρτας από το σύστημά σας.Αυτό που πρέπει να κάνουμε ,εκτός από αυτά που αναφέρθηκα,είναι όταν νομίζουμε ότι έχει αναγνωριστεί η κάρτα να παρατηρήσουμε αν βγάζει ήχο η κάρτα μας τσεκάροντας την μπάρα από τις ιδιότητες ήχου.Αν έχει ένδειξη τότε χρησιμοποιούμε το loopback-module για να φέρουμε τον ήχο στην κάρτα ήχου μας.Αν δεν υπάρχει ένδειξη ήχου από τις ιδιότητες δοκιμάζουμε όπως προείπα κάρτες και tuners id βρίσκοντάς από εδώ:http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/video4linux/CARDLIST.tuner.Συνήθως αυτό που φταίει στην προκειμένη περίπτωση είναι το card id.Οπότε αφήστε το tuner id όπως είναι και πειραματιστείτε με το card=card id μόνο αφήνοντας το ίδιο tuner.Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα.