Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2012, 02:03
Γειά σας και πάλι.
Παιδιά το πρόβλημα διορθώθηκε, δεν μπορώ να θυμηθώ τί ακριβώς είχα κάνει εγώ και δεν είχα πετύχει τον συνδιασμό που έπρεπε, αλλά η λύση είναι όλα αυτά που μου περιγράψατε, τα οποία έκανα με την εξής σειρά:
Δηλαδή έκανα εγκατάσταση την έκδοση 1.0.25 με τον τρόπο που μου περιέγραψε ο anapodos στο πρώτο quote και μετά στην επιλογή options snd-hda-intel model του αρχείου /etc/modprobe.d/alsa-base.conf έβαλα hp-dv5. Ενεργοποίησα το automute και το S/PDIF, όπως πρότεινε ο Learner και ο Rhinomick, μετά την επανεκκίνηση τα ηχεία είναι muted όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα.
Tώρα λειτούργησε σωστά και ο ήχος στο System testing:
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!
*Να επισημάνω για όποιον χρήστη έχει το ίδιο πρόβλημα και διαβάζει αυτή την λύση, ότι στην ρύθμιση options snd-hda-intel model του /etc/modprobe.d/alsa-base.conf, η επιλογή hp-dv5 είναι ΜΟΝΟ για τα μοντέλα Pavilion της HP.
Παιδιά το πρόβλημα διορθώθηκε, δεν μπορώ να θυμηθώ τί ακριβώς είχα κάνει εγώ και δεν είχα πετύχει τον συνδιασμό που έπρεπε, αλλά η λύση είναι όλα αυτά που μου περιγράψατε, τα οποία έκανα με την εξής σειρά:
anapodos έγραψε:Έχει βγεί η έκδοση 1.0.25 πάντως που διορθώνει αρκετά πράματα.
Δες στο update manager αν έχει κάποια αναβάθμιση αλλιώς κάνε τα εξής.
Κατέβασε το ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/a ... 25.tar.bz2
Κάνε αποσυμπίεση και με κονσόλα μπες στο φάκελο.
Δώσε τις εντολές
./configure
make
make install
anapodos έγραψε:Δοκίμασε το options snd-hda-intel model να το βάλεις hp-dv5.
Μου δούλεψε χωρίς να έχω κάνει κάτι άλλο.Πές μας αν σε βοηθάει και εσένα.
Rhinomick έγραψε:Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα σε xubuntu 12.04 και το διόρθωσα από το μίκτη της xu πηγαίνοντας options και στο auto-mute mode επίλεξα enabled!Πάντως δεν ξέρω πως είναι τώρα ο alsamixer gui στην ubuntu αλλά πιθανόν να έχει κάτι παρόμοιο.
Learner έγραψε:Αυτό το έχεις δοκιμάσει σίγουρα , eliasps ;
Διότι το automute είναι αυτό που κάνει την δουλειά .. μόλις συνδέσεις τα ακουστικά , τότε γίνονται mute τα ηχεία.
Επίσης δοκίμασε να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το S/PDIF. Μερικές φορές προκαλεί πρόβλημα.
Δηλαδή έκανα εγκατάσταση την έκδοση 1.0.25 με τον τρόπο που μου περιέγραψε ο anapodos στο πρώτο quote και μετά στην επιλογή options snd-hda-intel model του αρχείου /etc/modprobe.d/alsa-base.conf έβαλα hp-dv5. Ενεργοποίησα το automute και το S/PDIF, όπως πρότεινε ο Learner και ο Rhinomick, μετά την επανεκκίνηση τα ηχεία είναι muted όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα.
Tώρα λειτούργησε σωστά και ο ήχος στο System testing:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
<question name="audio/playback_auto">
<answer type="multiple_choice">pass</answer>
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!
*Να επισημάνω για όποιον χρήστη έχει το ίδιο πρόβλημα και διαβάζει αυτή την λύση, ότι στην ρύθμιση options snd-hda-intel model του /etc/modprobe.d/alsa-base.conf, η επιλογή hp-dv5 είναι ΜΟΝΟ για τα μοντέλα Pavilion της HP.