Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2012, 02:03
από eliasps
Γειά σας και πάλι.

Παιδιά το πρόβλημα διορθώθηκε, δεν μπορώ να θυμηθώ τί ακριβώς είχα κάνει εγώ και δεν είχα πετύχει τον συνδιασμό που έπρεπε, αλλά η λύση είναι όλα αυτά που μου περιγράψατε, τα οποία έκανα με την εξής σειρά:
anapodos έγραψε:Έχει βγεί η έκδοση 1.0.25 πάντως που διορθώνει αρκετά πράματα.
Δες στο update manager αν έχει κάποια αναβάθμιση αλλιώς κάνε τα εξής.
Κατέβασε το ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/a ... 25.tar.bz2
Κάνε αποσυμπίεση και με κονσόλα μπες στο φάκελο.
Δώσε τις εντολές
./configure
make
make install

anapodos έγραψε:Δοκίμασε το options snd-hda-intel model να το βάλεις hp-dv5.
Μου δούλεψε χωρίς να έχω κάνει κάτι άλλο.Πές μας αν σε βοηθάει και εσένα.

Rhinomick έγραψε:Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα σε xubuntu 12.04 και το διόρθωσα από το μίκτη της xu πηγαίνοντας options και στο auto-mute mode επίλεξα enabled!Πάντως δεν ξέρω πως είναι τώρα ο alsamixer gui στην ubuntu αλλά πιθανόν να έχει κάτι παρόμοιο. :)

Learner έγραψε:Αυτό το έχεις δοκιμάσει σίγουρα , eliasps ;
Διότι το automute είναι αυτό που κάνει την δουλειά .. μόλις συνδέσεις τα ακουστικά , τότε γίνονται mute τα ηχεία.

Επίσης δοκίμασε να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το S/PDIF. Μερικές φορές προκαλεί πρόβλημα.

Δηλαδή έκανα εγκατάσταση την έκδοση 1.0.25 με τον τρόπο που μου περιέγραψε ο anapodos στο πρώτο quote και μετά στην επιλογή options snd-hda-intel model του αρχείου /etc/modprobe.d/alsa-base.conf έβαλα hp-dv5. Ενεργοποίησα το automute και το S/PDIF, όπως πρότεινε ο Learner και ο Rhinomick, μετά την επανεκκίνηση τα ηχεία είναι muted όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα.

Tώρα λειτούργησε σωστά και ο ήχος στο System testing:
Κώδικας: Επιλογή όλων
<question name="audio/playback_auto">
<answer type="multiple_choice">pass</answer>

Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!

*Να επισημάνω για όποιον χρήστη έχει το ίδιο πρόβλημα και διαβάζει αυτή την λύση, ότι στην ρύθμιση options snd-hda-intel model του /etc/modprobe.d/alsa-base.conf, η επιλογή hp-dv5 είναι ΜΟΝΟ για τα μοντέλα Pavilion της HP.