Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2012, 17:32
από simosx
eliasps έγραψε:
Aφού ακολουθήσω τα βήματα που μου δίνει το πρόγραμμα, με ρωτάει αν θέλω να δώσω το περιεχόμενο του /etc/modprobe.d/alsa-base.conf στην αναφορά του bug. Kαι στις πληροφορίες λέει ότι έχω την έκδοση 1.0.25 του οδηγού. Εγώ όμως το πρόβλημα το είχα με την .24, και ας έβαζα την επιλογή hp-dv5 δεν γινόταν κάτι. Όμως στην .25 η αλλαγή αυτή ήταν που έκανε την διαφορά. Οπότε τί κάνω; Συνεχίζω κανονικά με την αναφορά και ας είναι το πρόβλημα επιλυμένο στην .25;

Η παραπάνω επιλογές που έκανες είναι σωστές.

Το πρόβλημα επιλύεται με το καθορισμό του κατάλληλου μοντέλου στην Alsa. Και για να γίνει αποδεκτή μια αναφορά με καθορισμό μοντέλου, χρειάζεται να έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση της Alsa, κάτι που το έχεις κάνει.

Προσθέτεις μια παράγραφο της μορφής
έγραψε:
Hi! My laptop's audio card has not been working properly. The audio output did not automute correctly (jack-sense issue).
I solved the problem by installing the latest version of Alsa (1.0.25), and configuring the appropriate model ("hp-dv5").
By doing so, now my audio card works correctly.

Could you please add in the Alsa code the correct PCI ID for my audio card so that it works by default with the 'hp-dv5' model?

Thanks in advance!

Αν έχεις όρεξη για περισσότερα, ρίξε μια ματιά και στο http://simos.info/blog/archives/984