Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:15
από dim459

Έχω την εντύπωση ότι κάνεις κάποιο λάθος στις συνδέσεις.
Απ' ότι είδα σε ένα video στο youtube το sub σου έχει τρία ζευγάρια αναλογικών εισόδων σε rca, ένα για front (left-right), ένα για surround (left-right) και ένα για sub και center.
Καταρχήν χρειάζεσαι τρία καλώδια από στερεοφωνικό minijack σε rca.
Από εκεί και πέρα τα άλλα πέντε ηχειάκια συνδέονται στις σχετικές εξόδους του sub.
Απ' ότι όμως είδα στο manual της μητρικής σου, από το link που έβαλε ο Σίμος, αυτή έχει εντελώς ξεχωριστές εισόδους-εξόδους για front, surround, center, sub, line-in, mic
Τα σχετικά screenshots είναι παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν τα τρία minijack, να πάνε στα Center/Subwoofer Speaker Out, Surround Speaker Out (Rear Speaker Out) και Line Out (Front Speaker Out), όπως τα δείχνουν τα παραπάνω σχεδιαγράμματα.
Επιπλέον εκτός από τις ρυθμίσεις ήχου στο λειτουργικό, μπορεί να χρειαστεί και κάποια επέμβαση στις σχετικές ρυθμίσεις του player που χρησιμοποιείς.

Oι αλλαγές χρήσης που αναφέρεις παραπάνω, φαίνονται στα παρακάτω screenshots, αλλά αφορούν στον driver των windows, δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνουν σε linux (υποθέτω πως όχι, τουλάχιστον έτσι απλά, αφού επίσης υποθέτω ότι θα έπρεπε να τροποποiείται το module που φορτώνεται, και ταυτόχρονα κάποια γραφική εφαρμογή να κάνει αυτήν την τροποποίηση, πράγματα με τα οποία δεν ξέρω αν ασχολήθηκε κάποιος προγραμματιστής) και επιπλέον δε χρειάζεται, αφού ούτως ή άλλως έχει διακριτές εξόδους για κάθε σετ καναλιών.