Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούλ 2013, 09:28
Τελικά μετά από πολλές εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις του ubuntu 13.04 δοκιμάζοντας και άλλες εκδόσεις κατάφερα αυτή την φορά να λειτουργήσουν όλα μέχρι και το skype και από αυτή την πλευρά είμαι ικανοποιημένος.
Όμως επειδή έχω ένα blog και φτιάχνω εκπεδευτικά βιντεάκια γύρω από θέματα του υπολογιστή υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ήχο στις ηχογραφήσεις.
Μιλούσα με κάποιον στο skype και μου λέει πολύ σπαστικός αυτό το τικ που ακούγεται κάθε 2 δευτερόλεπτα από τον ήχο σου.
Εγώ δεν άκουγα τίποτα οπότε μετά λέω κάτσε να το τσεκάρω.
Έκανα μια εγγραφή βίντεο με το recordmydesktop και εκεί άκουσα το πρόβλημα.
Όντως κάθε 2 δευτερόλεπτα ακούγεται ένας ήχος τσικ .
Για τον ήχο χρησιμοποιήτε το μικρόφωνο της cameras logitech webcam fusion.
Και να της αλλάξω Usb θύρα το πρόβλημα παραμένει.
Επειδή είχε πέσει τις προάλλες κάτω η camera υπέθεσα μήθως έπαθε βλάβη και το κάνει αυτό.
Όμως έκανα επανεκκίνηση και μπήκα στα windows και δοκίμασα από εκεί και έκανα εγγραφή και δεν είχε αυτό το πρόβλημα.
Όταν φορτώνει το ubuntu και είναι ακόμα στην μαύρη οθόνη βγάζει ένα μύνημα cannot set feq 16000 ep 0x86 δεν ξέρω εάν αυτό έχει κάποια σχέση.
Τα στοχεία του συστήματος ήχου στο παρακάτω λινκ
http://www.alsa-project.org/db/?f=34f8fd23a9d8cc15cce82ec184f1d0616b7e7b97
Όμως επειδή έχω ένα blog και φτιάχνω εκπεδευτικά βιντεάκια γύρω από θέματα του υπολογιστή υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ήχο στις ηχογραφήσεις.
Μιλούσα με κάποιον στο skype και μου λέει πολύ σπαστικός αυτό το τικ που ακούγεται κάθε 2 δευτερόλεπτα από τον ήχο σου.
Εγώ δεν άκουγα τίποτα οπότε μετά λέω κάτσε να το τσεκάρω.
Έκανα μια εγγραφή βίντεο με το recordmydesktop και εκεί άκουσα το πρόβλημα.
Όντως κάθε 2 δευτερόλεπτα ακούγεται ένας ήχος τσικ .
Για τον ήχο χρησιμοποιήτε το μικρόφωνο της cameras logitech webcam fusion.
Και να της αλλάξω Usb θύρα το πρόβλημα παραμένει.
Επειδή είχε πέσει τις προάλλες κάτω η camera υπέθεσα μήθως έπαθε βλάβη και το κάνει αυτό.
Όμως έκανα επανεκκίνηση και μπήκα στα windows και δοκίμασα από εκεί και έκανα εγγραφή και δεν είχε αυτό το πρόβλημα.
Όταν φορτώνει το ubuntu και είναι ακόμα στην μαύρη οθόνη βγάζει ένα μύνημα cannot set feq 16000 ep 0x86 δεν ξέρω εάν αυτό έχει κάποια σχέση.
Τα στοχεία του συστήματος ήχου στο παρακάτω λινκ
http://www.alsa-project.org/db/?f=34f8fd23a9d8cc15cce82ec184f1d0616b7e7b97