Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2014, 15:04
Zoh έγραψε:Παντως καλα θα ηταν πιστευω καποιος σχετικος να εξηγουσε σε μας τους ασχετους τι ακριβως ειχε συμβει στον υπολογιστη μου σχετικα με το προβλημα που ειχα για να μαθαινουμε.
Τι ακριβώς είχε γίνει, δεν μπορώ να ξέρω. Ωστόσο τέτοια κολλήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Κάποιος δαίμονας (daemon) κόλλησε, το pulseaudio «παίζει ξύλο» με την alsa.. κλπ. Προχθές δεν είχα ήχο από πουθενά (ούτε μεγάφωνα , ούτε ακουστικά) και αυτό που έκανα είναι : επανεκκίνηση της alsa, του pulseaudio deamon και διαγραφή του ~/.pulse.
Οι εντολές που έτρεξες γράφει στην σελίδα που πήγες τι έκαναν στο σύστημά σου. Πλέον έχεις ένα αποθετήριο ενεργοποιημένο που διαθέτει τους τελευταίους οδηγούς για alsa.
Off topic:
Παρεμπιπτόντως, αυτή τη σελίδα πως την βρήκες;
Επίσης, έτσι σαν γενικό κανόνα δες το.. μην εκτελείς κώδικα «στα τυφλά» από σελίδες στο Internet, χωρίς να είσαι σίγουρος/σίγουρη για το τι κάνει αυτός ο κώδικας.
Βέβαια στο συγκεκριμένο θα μου πεις (έγραφε τι θα κάνει) αλλά και πάλι, εγώ πρώτα θα έκανα ποστ τον κώδικα εδώ μέσα να ρωτήσω τι κάνει και έπειτα θα τον εκτελούσα στο τερματικό μου. Ίσως να μην χρειαζόταν καν να προσθέσεις αποθετήριο , να κάνεις αναβάθμιση του οδηγού..κλπ για να λυθεί το πρόβλημα που είχες. Ίσως με μια επανεκκίνηση να δούλευε πάλι το σύστημα κανονικά.