Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2015, 19:53
από gefior
dim459 έγραψε:Από τα αποτελέσματα που έχεις παραθέσει φαίνεται ότι βλέπει τρία δυνατά outputs:
α) Την έξοδο της nvidia
β) Την αναλογική xonar
γ) Την usb amanero.
Εσύ ποιο output έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείται και από που ;
Δεν τρέχω unity ή gnome, αλλά KDE, οπότε σου δείχνω μια εικόνα από τη σχετική εφαρμογή.

Όπως βλέπεις αναγνωρίζει την αναλογική onboard και την hdmi της nvidia.
Όπως είναι στην εικόνα έχω επιλέξει να χρησιμοποιείται πρώτα η αναλογική, και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη συνέχεια η hdmi, αν αλλάξω τη σειρά τους θα αλλάξει και προτεραιότητα.
Εσύ πως το έχεις ρυθμίσει ;

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς τι είδους stream έχεις επιλέξει να αποστέλλεται κατά την αναπαραγωγή. Είσαι σίγουρος ότι είναι stream που υποστηρίζει το dac σου ;

Συγνωμη που αργησα να απαντησω.
Κατ’αρχας σου υπενθυμίζω ότι μιλας μ’ένα ασχετο στο ubuntu.
Στα sound settings μου εμφανιζει Amanero Combo384 ΟΧΙ USB όπως εμφανιζεται στο terminal αλλα και στα Windows 8,1, και μετα να επιλεξω αναλογικα ή ψηφιακα (s-pdif) κατι που ειλικρινα δεν το καταλαβαινω!!!!!!!!!.
Θα σου εδειχνα εικόνα αλλα ειμαι στα Windows τρεχοντας ένα recovery προγραμμα και δεν μπορω.
Βεβαια ο,τι και να διαλεξω ΜΟΥΓΚΑ από τον DAC.
Τωρα οσον αφορα το strean που λες, σε τι διαφοροποιούνται το ubuntu από τα Windows και από πού να επιλεξω το stream ???????????
Αν εννοεις ότι πχ δεν παιζουν τα 384Khz, αλλα μεχρι 192Khz, και πως γινεται η αλλαγη αυτή?????

Εικόνα
Προφανως και μονο που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις νάκουσεις αναλογικα ή ψηφιακα μεσα απο την Amanero δηλ. μεσα απο συνδεση με USB, καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.
Υπαρχει καποιος που εχει συνδεση υπολογιστη με DAC μεσω USB ?????
Ξαναρωτω, μπορω να επιλεξω την Amanero μεσα απο Terminal και να καθορισω και καποιες παραμετρους οπως το stream??????

Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).
Επειδη αυτος ειναι ενας music editor και οχι για να ακους μουσικη, πως ειναι δυνατον να γινει η επιλογη απο τις γενικες ρυθμισεις.

Αν μου ελεγε καποιος οτι θα συναντουσα τετοια προβλημτα στο ubuntu θα το σκεφτομουν πολυ να τα εγκαταστησω!!!
Δηλ. δεν ειναι δυνατον να μην μπορεις μεσα απο τις γενικες ρυθμισεις του ηχου στο ubuntu να
επιλεξεις την USB Audio καρτα, αλλα να μπορεις μονο μεσα απο μια συγκεκριμενη εφαρμογη!!!!!
Καλο κι'αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!