Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2015, 00:39
dim459 έγραψε:gefior έγραψε:Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).
OK, ξεκινώντας από αυτό, κατ' αρχάς επιβεβαιώνουμε ότι υποστηρίζεται από το λειτουργικό.gefior έγραψε:Προφανως και μονο που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις νάκουσεις αναλογικα ή ψηφιακα μεσα απο την Amanero δηλ. μεσα απο συνδεση με USB, καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.
Αυτό γιατί το λες, τι εξόδους ήχου έχει η κάρτα ; Αν έχει και αναλογικές και ψηφιακές τότε καλώς σε ρωτάει ποια θες να χρησιμοποιήσεις. Η usb σύνδεση αναφέρεται στον τρόπο επικοινωνίας της συσκευής σαν hardware με το υπόλοιπο pc και κατ' επέκταση με το λειτουργικό. Από εκεί και πέρα αφού την έχει αναγνωρίσει ως κάρτα ήχου, πρέπει να σε ρωτήσει και ποιες εξόδους της θες να χρησιμοποιήσεις. Λογικώς στην περίπτωσή σου κάποια ψηφιακή s/pdif αφού στέλνεις ήχο πρώτα σε dac και όχι σε κάποιο αναλογικό pro ή ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Όπως σου έγραψα παραπάνω χρησιμοποιώ άλλο γραφικό περιβάλλον, οπότε δεν έχω αυτού του είδους τις ρυθμίσεις που δείχνεις στο snapshot, αλλά υποθέτω ότι θα έπρεπε να είναι επιλεγμένη η ακριβώς επόμενη επιλογή, δηλαδή digital outpht s/pdif xombo 384 amanero.gefior έγραψε:Τωρα οσον αφορα το strean που λες, σε τι διαφοροποιούνται το ubuntu από τα Windows και από πού να επιλεξω το stream ???????????
Αν εννοεις ότι πχ δεν παιζουν τα 384Khz, αλλα μεχρι 192Khz, και πως γινεται η αλλαγη αυτή?????
Όχι, δεν αναφερόμουν σε κάτι τόσο αναλυτικό, δεν θυμάμαι κάποια εφαρμογή να ζητάει να καθορίσεις ρυθμό δειγματοληψίας, πάνω κάτω αναφερόμουν σε κάτι όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα σου, πχ 5.1 ή 2 channel stereo, αν επιλέξεις την s/pdif τι περαιτέρω επιλογές σου δίνει ; Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν συνήθως και τα προγράμματα αναπαραγωγής, πχ ο VLC έχει. (Υπάρχουν πχ dac που δεν υποστηρίζουν πολυκάναλα streams, παρά μόνο κλασσικό δικάναλο με δειγματοληψία 16bit/44 Khz, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μετατρέψουν streams με μεγαλύτερα sample rates και συχνότητες, στην περίπτωση αυτή πρέπει προτού σταλεί το stream στην ψηφιακή έξοδο να έχει γίνει downsampled από την κάρτα, επιλέγοντας κάτι σαν 2 channel stereo).
Αν τρέξεις στο τερματικό
- Κώδικας: Επιλογή όλων
alsamixer
θα μπορέσεις να δεις και την κατάσταση των διαθεσίμων εξόδων, πχ αν κάποια είναι muted και να προβείς σε σχετική αλλαγή με τα βελάκια (ανοίγει ένα γράφημα).
Επίσης μπορείς να εγκαταστήσεις και την εφαρμογή pavucontrol (pulseaudio volume control) και να δεις μήπως σε εξυπηρετούν καλύτερα οι ρυθμίσεις που παρέχει.gefior έγραψε:Αν μου ελεγε καποιος οτι θα συναντουσα τετοια προβλημτα στο ubuntu θα το σκεφτομουν πολυ να τα εγκαταστησω!!!
Μην το λες, το βασικό πρόβλημα όταν τρέχεις Linux είναι εάν υποστηρίζεται η συσκευή.
Αφού αυτό το έχεις ξεπεράσει, είναι θέμα σωστών επιλογών-ρυθμίσεων.
Ομολογώ βεβαίως ότι κάποιες φορές είτε θα έπρεπε να είναι πιο απλοποιημένες είτε δεν τις κρατάει.
Πχ όταν μέσω του VLC στέλνω πολυκάναλο ac3 ή dts στο dac του ψηφιακού ενισχυτή μου, παρότι στις ρυθμίσεις της εφαρμογής το έχω επιλεγμένο, πάντα αρχικώς μου το κάνει downsampled σε δικάναλο στέρεο, οπότε πρέπει να μπω στην καρτέλα τους και να πατήσω ξανά save για να στείλει το original πολυκάναλο stram. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για παλιά έκδοση του λειτουργικού και του vlc, χωρίς να έχουν γίνει οι ενημερώσεις (δεν το έχω σε δίκτυο το htpc), οπότε ίσως και το πρόβλημα να λυνόταν.
Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει.
Δες εδω τι εστι Amanero http://amanero.com/, ειναι μια μικρη καρτουλα με εισοδο USB και εξοδο ενα διαυλο I2S για συνδεση με την κυρια πλακετα του DAC.
Να ρωτησω κατι απλο, αν ενα προγραμμα οπως το Audacity μπορει να διαχειριστει τον DAC γιατι δεν μπορουν το ubuntu???????????????/
Δεν μπορει το VLC, δεν μπορει το Kodi, δεν μπορει το Amarok, το pavcontrol.
Καπου διαβασα οτι υπαρχει conflict ALSA με Pulse audio, με αποτελεσμα να απεγκαταστησω τα pulse και να γινουν κωλος το ubuntu.
Περιμενα μετα απο τοσες εκδοσεις να ειχαν ξεπερασει τις παιδικες ασθενειες αλλα δυστυχως!!!!