Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2015, 14:54
gefior έγραψε:Προφανως δεν ξερεις τι ειναι η Amanero οταν με ρωτας τι εξοδους εχει.
Προφανώς, δεν είναι αυτονόητο ότι μπορεί να γνωρίζουμε απ' έξω τα specs οποιασδήποτε κάρτας ήχου, ειδικώς λαμβανομένου υπ' όψιν ότι πρόκειται για forum που ασχολείται με ένα λειτουργικό σύστημα και όχι audio-video forum.
Σημειωτέον ότι δεν αναφέρεσαι και σε κάτι mainstream, αλλά μάλλον σε ιδιαίτερα εξειδικευμένη συσκευή.
gefior έγραψε:Δες εδω τι εστι Amanero http://amanero.com/, ειναι μια μικρη καρτουλα με εισοδο USB και εξοδο ενα διαυλο I2S για συνδεση με την κυρια πλακετα του DAC.
Τώρα ξέρω, αν είχες εξ αρχής το link θα με είχες γλιτώσει από μερικές γραμμές γράψιμο.
gefior έγραψε:Τελικα καταφερα ν'ακουσω μουσικη απο τον DAC μεσω Audacity επιλεγοντας Amanero USB (hw: 2,0).
Αν λειτουργεί με το audacity κάνε μια δοκιμή και με το audacious, αν δεν κάνω λάθος είναι ο music player που προέρχεται από το ίδιο project.
gefior έγραψε:Να ρωτησω κατι απλο, αν ενα προγραμμα οπως το Audacity μπορει να διαχειριστει τον DAC γιατι δεν μπορουν το ubuntu?
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό, άλλωστε κάτω από αυτήν την πλατφόρμα τρέχει το audacity και το δικό της υποσύστημα ήχου χρησιμοποιεί.
Κάνοντας μια δοκιμή από το synaptic βλέπω ότι για να εγκατασταθεί το audacity μου ζητάει επιπλέον να εγκαταστήσει καμιά δεκαριά βιβλιοθήκες οι οποίες έχουν σχέση με τον ήχο. Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να σου απαντήσω εάν κάποια από αυτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σου.
gefior έγραψε:Περιμενα μετα απο τοσες εκδοσεις να ειχαν ξεπερασει τις παιδικες ασθενειες αλλα δυστυχως!!!!
Δεν θα το έλεγα αυτό. Ο όρος "παιδική ασθένεια" μπορεί να συσχετιστεί με πρόβλημα σε κάτι που αφορά σε καθημερινή ή συνήθη χρήση ή αν χρησιμοποιήσω τον ίδιο όρο που έγραψα παραπάνω σε ανικανότητα διαχείρισης μιας mainstream γκάμας συσκευών.
Αν δεν διαχειρίζεται ή δεν διαχειρίζεται επαρκώς μια κάρτα ήχου που προορίζεται να συνδεθεί μέσω ενός διαύλου I2S με την κύρια πλακέτα ενός DAC, δεν θα το χαρακτήριζα παιδική ασθένεια. Ας ληφθεί επιπλέον υπ' όψιν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλες οι συσκευές μας λειτουργούν απευθείας με την εγκατάσταση χωρίς να χρειαστεί να τρέξουμε κάποιο cd της motherboard ή επιπλέον drivers, πράγμα που δεν συντρέχει στα windows.
Επειδή μου κίνησες την περιέργεια, στα windows λειτούργησε απευθείας plug 'n' play, ή χρειάστηκε να τρέξεις drivers ;
Στη δεύτερη περίπτωση, προφανώς έχεις ήδη απάντηση στο ερώτημά σου.
Στην πρώτη περίπτωση μπορώ απλά να σου πω, ότι τα windows διαχειρίζονται καλύτερα μια συγκεκριμένη συσκευή.