Δημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2015, 22:46
από gefior
dim459 έγραψε:
Το thread δεν είχε να κάνει με τα specs μιας συγκεκριμένης συσκευής, αλλά πως επιλέγεται αυτή έναντι άλλων συναφούς λειτουργίας.
Έχω την τάση να διαβάζω πολύ προσεκτικά αυτά που γράφονται και ακόμα πιο προσεκτικά αυτά που απαντάω.
Κατά την εκτίμησή μου, η απόκλιση από το σύνηθες είναι συνθήκη που το βάρος επισήμανσής της το έχει ο δημιουργός του thread και όχι κάποιος άλλος.
Αν λοιπόν σε ξένισε το γεγονός ότι σου έδινε επιλογή αναλογικής εξόδου, ενώ η κάρτα δεν διαθέτει, πάντα κατά την ανωτέρω εκτίμηση, όφειλες εσύ να το επισημάνεις, διότι αυτό ακριβώς αποτελεί απόκλιση, το σύνηθες είναι οι κάρτες ήχου να διαθέτουν και εμμένω βεβαίως στην άποψή μου ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντίληψη όλων των πιθανών συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Με τη σειρά μου θα περιοριστώ και εγώ στο παραπάνω σχόλιο, αν και θα μπορούσα να κάνω κάμποσα ακόμα, είτε επί του περιεχομένου είτε επί της εκφοράς του, αλλά όπως είπες κι εσύ.... άστο....

Με την ευκαιρια καποιων ερωτησεων που θελω να κανω στο forum, εχω να σου πω τα εξης.
Εξ αρχης θεωρησα ότι η μονη πληροφορια που επρεπε να ξερει το forum ηταν η συνδεση τυπου USB του DAC με τον υπολογιστη μου. Αν ο DAC είναι ο Χ, ο Ψ, ο Ω ή εχει τα ταδε  specs δεν ενδιαφερει κανενα και φυσικα δεν βοηθα σε τιποτα.
Αν και λες ότι διαβαζεις προσεκτικα μαλλον δεν ισχυει, γιατι αν και αναφερω τουλαχιστον δυο και τρεις φορες ότι προκειται για DAC με συνδεση USB, εσυ απαντας λες και προκειται για καρτα ηχου, και μαλιστα μου λες ότι εγω ΟΦΕΙΛΩ να σου επισημανω ότι δεν προκειται για καρτα ηχου, και όταν το κανω μου γραφεις ότι μου γραφεις.
Εγω ακρη δεν βγαζω μαζι σου, ας κρινει το forum.
Τέλος.-

Στις ρυθμίσεις του multimedia VLC player αναγνωριζει τον DAC όπως φαινεται στη φωτογραφια οταν επιλεξω στο Οutput module, ALSA audio output.

Εικόνα

Η ερωτηση είναι, γιατι το ubuntu αναγνωριζουν τον DAC όπως φαινεται στη πρωτη φωτο (μονο κατ'ονομα ειναι σωστος) και διαφορετικα ο player, εννοω τις πολλαπλες επιλογες ????
Δεν βασιζονται στο ALSA το ubuntu και ο VLC player???
Μπορουμε να “αναγκασουμε” το ubuntu να δουν τον DAC όπως και ο player?
Μπορουμε να κανουμε επιλογη μεταξυ Xonar και DAC  μεσω terminal???, Θετω ξανα την ερωτηση αφου δεν εχει απαντηθει εως τωρα.
Μπορει οι ερωτησεις μου να είναι αφελεις, αλλα είναι λογω αγνοιας.
Ευχαριστω.