Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2009, 13:11
από Elisavet
Τα είχα ήδη δοκιμάσει, όλα της σειράς acer. ;)
Πριν στείλουμε όμως οτιδήποτε, νομίζω θα ήταν καλό να εξετάσουμε για ποιο λόγο δεν μπορεί να κρατηθεί η παρακάτω ρύθμιση στον μείκτη.
Ακόμα και να πάω στη διπλανή καρτέλα, όταν επιστρέψω στην καρτέλα recordings θα δείχνει το μικρόφωνο με ένα κόκκινο χ από πάνω.
Μήπως δηλαδή αυτό αποτελεί το πρόβλημα και όχι κάτι στην κάρτα ήχου. Αν μη τι άλλο, από μια μικρή έρευνα στο internet πολλοί είχαν το ίδιο πρόβλημα με το μικρόφωνο αλλά μιλούσαν για το μικρόφωνο της webcam.
Επίσης μήπως φταίει ότι στην καρτέλα με τους διακόπτες εγώ έχω μόνο το headphone και τίποτα άλλο?? Δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να είναι αυτό όμως.

Από βδομάδα πάντως θα κοιτάξω να αγοράσω και ένα εξωτερικό μικρόφωνο να δω μήπως το πρόβλημα λυθεί με αυτόν τον παρακαμπτήριο τρόπο.

Γενικώς όμως έχω να παρατηρήσω ότι ο ήχος στο ubuntu είναι κατά πολύ χειρότερος από τον αντίστοιχο στα windows. Το συγκεκριμένο μοντέλο υπολογιστή εκτός από δύο μικρόφωνα, διαθέτει και ηχείο surround και woofer (το οποίο αν και μικρό έκανε τη δουλειά του καταπληκτικά). Παρόλα αυτά η ποιότητα του ήχου που έχω από τότε που άλλαξα σε ubuntu δε συγκρίνεται, είναι σα να γυρίσαμε στον treble ήχο των laptop του παρελθόντος, ένα βήμα μετά τα παλιά ηχεία που είχαν κάποιες οθόνες και ακούγονταν σα να μιλάς στο τηλέφωνο.
Ελπίζω σε καλύτερους drivers στο μέλλον που θα λαμβάνουν υπόψη αφενός τα χαρακτηριστικά των καρτών ήχου αλλά και το γεγονός ότι όσοι χρησιμοποιούμε linux δεν είμαστε απαραίτητα άνθρωποι που θεωρούμε τον καλό ήχο "πολυτέλεια"!