Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2008, 16:39
από digibill
Σαν να έβγαλα κάποια άκρη μου φαίνεται..... :roll:

Aρχικά βεβαιώθηκα πως η κάρτα μου έχει βρεθεί από το σύστημα:

Εικόνα

Αφού λοιπόν την βλέπει κανονικά, φαντάστηκα ότι κάτι παίζει με το mixing του ήχου....
Πάμε λοιπόν, διπλό κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο system tray:

Εικόνα

...και ανοίγει το Alsa Mixer. Από το File -> Change Device -> επέλεξα μία-μία τις διαθέσιμες επιλογές, μέχρι να βρω αυτήν με τις περισσότερες ρυθμίσεις.

Εικόνα

Κάθε φορά που επέλεγα μια συσκευή ήχου, πήγαινα μετά στο Edit -> Preferences για να δω τι διαθέσιμες υποεπιλογές μου είχε:

Εικόνα

...Τελικά αυτή με τις περισσότερες επιλογές ήταν η "SB Live (Unknown)" που ήταν και εξαρχής τσεκαρισμένη. Λογικό, αφού αυτή είναι η default κάρτα ήχου μου (SB Live! 5.1). Την επιλέγω λοιπόν και από το menu Edit -> Preferences διαλέγω ποιά ποτενσιόμετρα θέλω να βλέπω:

Εικόνα

Στην περίπτωσή μου έχει άπειρες επιλογές, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχω ιδέα τι κάνουν! Με trial n error τις δοκίμασα όλες :P μέχρι να ακούσω κάποια διαφορά. Αποδείχτηκε ότι ήχο στο woofer και στο center ηχείο έπαιρνα όταν είχα τσεκαρισμένα και ενεργοποιημένα (από την καρτέλα "Switches" ) τα switches "Sigmatel 4 Speaker Stereo", "Sigmatel Output Bias" και "Tone"

Εικόνα

Με την ενεργοποίηση του "tone" δίπλα στο ποτενσιόμετρο master εμφανίζονται και τα bass - treble με τα οποία ρυθμίζεται η ένταση στο woofer και στα τουίτερ.

Εικόνα

Εξακολουθώ βέβαια να μην παίρνω ήχο στα πίσω ηχεία (rear front / left) αλλα'αυτό δεν με πολυπειράζει για να πω την αλήθεια, μιας και έτσι κι αλλιώς ελάχιστες εφαρμογές / ταινίες -ακόμη και στα win- υποστηρίζουν 5,1 surround ήχο, οπότε τα rear ηχεία ήταν έτσι κι αλλιώς σε αχρηστία. Τουλάχιστον ενεργοποιήθηκε το woofer, πράγμα που ανέβασε παρασάγκας την ποιότητα ήχου (αν και μου φαίνεται ότι ακόμη υπολοίπεται κάπως σε σχέση με τα win, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας :P )

Ευχαριστώ πολυ'για την βοήθεια :geek: