Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2008, 20:25
Καταρχην να ξεκαθαρισουμε οτι το wireless στο linux δεν ειναι οπως στα windows... κανονικα ειναι πιο ευκολο. Και λεω κανονικα γιατι αν εχεις την ατυχια να παρεις μη συμβατη συσκευη μπορει να καταλήξει όντως να ειναι παιδεμα. Για να καταλάβεις λίγο ...αν παρεις μια συσκευη φιλικη προς το λίνουξ την συνδεεις απλώς ...πας στο εικονιδιο του δικτυου κανεις δεξι κλικ και σου δειχνει τα δικτυα που υπαρχουν σε εμβελεια. Δινεις κωδικο η passphrase αν χρειαζεται και τελειωσε. Δηλαδη δεν χρειαζεται ουτε να εγκαταστησεις drivers ουτε να τους κατεβασεις απο το ιντερνετ ούτε τιποτα ...απλως παιζει.
Για να καταλήξει να ειναι τοσο ευκολο ομως θελει προσοχη στην αγορα. Αυτο που ειπε o linuxman παραπανω εννοουσε οτι ξερει να σου προτεινει καρτα pci αλλα για usb δεν γνωριζει. Δυστυχώς ουτε εγω μπορώ να σου κανω καποια συγκεκριμενη προταση τωρα. Μπορεις να ριξεις εδω μια ματια:
https://help.ubuntu.com/community/WifiD ... sSupported
αλλά δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει.
Το ποιο σιγουρο ειναι να μας δωσεις το ονομα του stick (η ακομα καλυτερα το αποτελεσμα της εντολης lsusb με τo stick συνδεμενo) και να σου πουμε αν υποστηριζεται. Εγω πήρα τελευταια ενα Level-One WNC-0305 που απλως τo συνδεσα κι επαιξε.
Μπορω να σου πω ομως ποιο stick να ΜΗΝ παρεις: tp link (tl-wn322g) επίσης ψαξε στο φορουμ και δες οσες καρτες χρειαστηκαν ndiswrapper για να παιξουν μην τις αγοραζεις.
Για να καταλήξει να ειναι τοσο ευκολο ομως θελει προσοχη στην αγορα. Αυτο που ειπε o linuxman παραπανω εννοουσε οτι ξερει να σου προτεινει καρτα pci αλλα για usb δεν γνωριζει. Δυστυχώς ουτε εγω μπορώ να σου κανω καποια συγκεκριμενη προταση τωρα. Μπορεις να ριξεις εδω μια ματια:
https://help.ubuntu.com/community/WifiD ... sSupported
αλλά δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει.
Το ποιο σιγουρο ειναι να μας δωσεις το ονομα του stick (η ακομα καλυτερα το αποτελεσμα της εντολης lsusb με τo stick συνδεμενo) και να σου πουμε αν υποστηριζεται. Εγω πήρα τελευταια ενα Level-One WNC-0305 που απλως τo συνδεσα κι επαιξε.
Μπορω να σου πω ομως ποιο stick να ΜΗΝ παρεις: tp link (tl-wn322g) επίσης ψαξε στο φορουμ και δες οσες καρτες χρειαστηκαν ndiswrapper για να παιξουν μην τις αγοραζεις.