Δημοσιεύτηκε: 03 Μαρ 2010, 16:37
από mangelasakis
Off topic:
Τώρα θα σου απαντήσω σε όλα επειδή δεν σκέφτεσαι πριν απαντήσεις...

έγραψε:Δε μας απασχολεί γιατί δεν αγόρασες το Dell ή το Toshiba, γιατί πολύ απλά είναι δικαίωμά σου να πάρεις αυτό που γουστάρεις εσύ! ;)

Σίγουρα δεν σας απασχολεί αν και σε αρκετά ποστ αναφέρετε (ίσως όχι εσύ συγκεκριμένα) ότι καλό είναι να ελέγχουμε την συμβατότητα με το linux πριν αγοράσουμε κάτι. Αυτό είναι απαράδεκτο. το ubuntu οφείλουν να προσαρμόζονται στο hardware με τα κατάλληλα drivers και updates στον kernel και όχι το hardware στο software (όπως η apple με το mac os). Και πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί το hardware από ότι φένετε είναι πιο μπροστά τεχνολογικά και δίνει με τα 64 βιτ απεριόριστες δυνατότητες που δεν έχουμε καταφέρει να της αξιοποιήσουμε ακόμη στο software πιστεύω. Και εξάλλου έλεγξα όσο μπορούσα και ήξερα και δεν βρήκα κάτι σχετικό γιατί είναι καινούργιο μοντέλο και δεν είχαν γίνει αναφορές στο συγκεκριμένο pc...

Και αφού δεν σας απασχολεί τι αγόρασα θα σας απασχολήσει τώρα που θα ανοίξω 3-4 καινούργια θέματα με τα προβλήματα που έχω. Και αφού δεν με αφήνετε να γυρίσω πίσω...
έγραψε:Δοκίμασε και βλέπουμε, εδώ είμαστε να τα λύσουμε μαζί. Την περίπτωση να γυρίσεις πίσω... ξέχασέ την... Δε σ' αφήνουμε!!! ;) :mrgreen:
μην μου πείτε να κάτσω να ψάξω γιατί θα νευριάσω και θα γκρινιάσω και άλλο...

έγραψε:Αυτή τη "γκρίνια" (μην παρεξηγηθείς - φιλικά το λέω) την ακούμε σχεδόν καθημερινά. Αν επιμένεις θα λύσεις πολλά προβλήματα.

Αυτή την γκρίνια την ακούτε καθημερινά επειδή στο linux με ότι νέο κυκλοφορίσει πρέπει η canonical να βγάλει και νέο πυρήνα για να λειτουργίσει η εκάστοτε συσκευή οπότε καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να βγάζουν τόσα update και με τέτοιο ρυθμό όπως η κατασκευή νέου hardware. Αυτό ίσως είναι ένα αρνητικό του linux...Τουλάχιστων ας υποστήριζε τους κλειστούς drivers προσώρινα ώστε να μην χρειάζετε να κάνουμε πειράματα και να τρωγόμαστε... Είναι και θέμα management μεταξύ εταιριών για το αν βγάλουν ανοιχτούς drivers για το linux...
Και αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα δεν θα γκρινιάζαμε. Και εγώ αν δεν γκρινιάσω τώρα που δεν λειτουργεί τίποτα στον υπολογιστή μου πότε να γκρινιάσω??? Εξάλου η γκρίνια για καλό γίνεται και όχι για κακό. Επίσης με λίγη επιμονή και υπομονή λύνονται πολλά προβλήματα και στα win αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.... σκοπός μας είναι τι κάνουμε εμείς και κατα πόσο το ubuntu είναι καλύτερα από τα win.

έγραψε:"αν ήθελα να παιδεύομαι τόσο θα άφηνα εξαρχής τα windows που λειτουργούσαν όλα απροβλημάτιστα..."
Επέτρεψε μου... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ναι, τα Windows είναι βράχος, σταθερότατα, ασφαλέστατα!!!

κοίτα αν δεν ήξερα τι προβλήματα έχουν τα win δεν θα έβαζα linux. Το "απροβλημάτιστα" πήγαινε στα drivers των συσκευών μου στα windows που λειτουργούσαν όλες οι συσκευές μια χαρά και όχι στο πως λειτουργούν τα windows και τι προβλήματα έχουν... Αλλά στο δικό μου pc υπάρχει η εξής παράμετρος που την ξεχνάς. Με το ubuntu όσο καλά και σταθερά και ασφαλή(αυτό εγώ προσωπικά δεν το ξέρω αλλά σας πιστεύω) και άγια και αν είναι δεν μου δουλεύουν η κάρτα δικτύου , η κάρτα ήχου και δεν έχει drivers ούτε η κάρτα γραφικών για να τρέξω κανένα compiz αν θέλω. Και ακόμη δεν έχω τεστάρει και cardreader ,dvdrw, camera, usb και ότι άλλο έχει.Οπότε τι να την κάνω την σταθερότητα αν δεν δουλεύει καν το pc??

έγραψε:Φιλικά και δε θέλω να παρεξηγιέσαι - όλοι εδω μέσα είμαστε φιλαράκια που κάνουμε και το καλαμπουράκι μας ;)

δεν παρεξηγιέμαι ούτε κατηγορώ εσάς. Το μόνο που με τσατίζει μερικές φορές με εσάς είναι ότι υπερεκτιματε το ubuntu και δεν βλέπετε κάποια προβλήματα που έχουν και για εσάς μπορεί να μην είναι τίποτα και να είναι και χαρά σας να τα ψάχνετε και να τα λύνετε αλλά για τόσους άλλους που δεν ξέρουν όσα εσείς και δεν έχουν ούτε την όρεξη αλλά ούτε τις γνώσεις σας για να τα διορθώσουν είναι εκνευριστικό. Εγώ ας πούμε από χθες το μεσημέρι προσπαθώ να βρώ πως να φτιάξω το ubuntu και δεν έχω βρει τίποτα. Και επειδή δεν λειτουργούσε το ethernet και το router μου δεν έχει wireless , έκλεβα από το γειτονάκι μου που μου είχε πει μια φορά τον κωδικό του για να κατεβάσω να κάνω update το kernel. Και δεν είχα καλό σήμα και περίμενα σαν τον μ@@@@α 2 ώρες για να κατεβεί μόνο ο πυρήνας και μόλις κατέβηκε δεν διορθώθηκε τίποτα... Και μετά μου λες να μην έχω νεύρα και να μην γκρινιάζω... αλλιώς και εγώ βοηθάω όποτε έχω χρόνο και αν ξέρω και μάλιστα στηρίζω το ubuntu και τα έχω κάνει install σε 6 φίλους μου χώρις πρόβλημα. Και σας συμπαθω και όλους σας και σας ευχαριστώ κιόλας κάθε φορά που με βοηθάτε.

έγραψε:τα 2-3 χρόνια που λες δεν ισχύουν

εμένα τόσα θα μου φανούν μέχρι να το διορθώσουν....

Sorry για το μυθιστορημα και για τα νεύρα αλλά είμαι απο την Κρήτη και κουβεντιάζω ντόμπρα και είμαι και από κιονά ....πως το λένε μωρέ κοπέλι... αυθώρμητος ναι έτσα το λένε ... στο θέμα μας τώρα.

Λοιπόν πες μου τώρα που να το βρώ αυτό το NdisWrapper και πώς να το κάνω γιατί δεν βρήκα κάποιο οδηγό στο forum και δεν έχω ιδέα... άσε που πρέπει να βρώ και τα drivers και δεν ξέρω το μοντέλο της κάρτας δικτύου.