Δημοσιεύτηκε: 03 Μαρ 2010, 17:00
από mangelasakis
τι λες ρε vagrale13??? Laptop είναι και αν αλλάξω κάρτα δικτύου θα χάσω την εγγύηση... Άσε που δεν είμαι σίγουρος αν αλλάζει η καρτα δικτύου... Αλλά αυτή δεν είναι λύση. Αν είναι έτσι πρέπει να αλλάξω και την κάρτα ήχου και την κάρτα γραφικών γιατί και με αυτά έχω πρόβλημα, δηλαδή να αλλάξω όλο το pc. Και όταν το παράγγειλα το pc δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα και ούτε βρήκα κάποιο link να γράφει αν είναι συμβατό η όχι με το linux. Και που να ήξερα και τι κάρτα δικτύου έχει και τι κάρτα ήχου και τι κάμερα... ούτε στην ιστοσελίδα της sony δεν τα έγραφε... Είχα στείλει και στο forum και σας ρώτησα και μου απάντησε κάποιος μόλις το πάρεις θα μας πεις για την συμβατότητα... αλλά όπως γράφω και πιο πάνω :
έγραψε: Δε μας απασχολεί γιατί δεν αγόρασες το Dell ή το Toshiba, γιατί πολύ απλά είναι δικαίωμά σου να πάρεις αυτό που γουστάρεις εσύ! ;)

Σίγουρα δεν σας απασχολεί αν και σε αρκετά ποστ αναφέρετε (ίσως όχι εσύ συγκεκριμένα) ότι καλό είναι να ελέγχουμε την συμβατότητα με το linux πριν αγοράσουμε κάτι. Αυτό είναι απαράδεκτο. το ubuntu οφείλουν να προσαρμόζονται στο hardware με τα κατάλληλα drivers και updates στον kernel και όχι το hardware στο software (όπως η apple με το mac os). Και πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί το hardware από ότι φένετε είναι πιο μπροστά τεχνολογικά και δίνει με τα 64 βιτ απεριόριστες δυνατότητες που δεν έχουμε καταφέρει να της αξιοποιήσουμε ακόμη στο software πιστεύω. Και εξάλλου έλεγξα όσο μπορούσα και ήξερα και δεν βρήκα κάτι σχετικό γιατί είναι καινούργιο μοντέλο και δεν είχαν γίνει αναφορές στο συγκεκριμένο pc...

αλλά θα σε ρωτήσω και το άλλο...
δεν πείρα καμιά μάρκα τσιτσατσόν χιαχαγιουχα η δεν ξέρω τι...
SONY VAIO πήρα και μάλιστα με τα λεφτά που πλήρωσα αν μου βρεις άλλον καλύτερο θα σου τον κάνω δώρο... αλλά αν δεν μπορεί να υποστηρίξει η canonical έναν υπολογιστη μιας πολυεθνικής εταιρίας με το όνομα την αξιοπιστία και το κύρος της SONY να το κλείσει το μαγαζί και να μου το δώσει εμένα... μα καλύτερα θα το λειτουργίσω... δεν ήξερα να πάω να παρω έναν Dell με t4200 pentium και ddr2 στα 800 MHz και να τον πληρώσω και πιο ακριβά για να είναι συμβατός με το ubuntu... δες εδώ τι πήρα.... http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20821