Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2010, 01:11
από vista killer
Νομίζω είναι η πρώτη φορά που ποστάρω για βοήθεια σε αυτό το forum αλλά αντιμετωπίζω ένα αρκετά παράξενο πρόβλημα και δεν μπορώ να σκεφτώ από που μπορεί να προέρχετε και το βασικότερο πια μπορεί να είναι η λύση του. Είμαι ένα βήμα πριν τo format και είναι πρώτη φορά σε αυτά τα χρόνια που κάνω upgrade σε alpha και αντιμετωπίζω πρόβλημα που δεν μπορώ να βρω την πηγή του και να το λύσω.
Το πρόβλημα είναι ότι ανά συχνά διαστήματα και ιδίως όταν κάνω για πρώτη φορά login στο σύστημα μου νεκρώνει η σύνδεση η και πιο συχνά σέρνετε. Αυτό το κρέμασμα της σύνδεσης διαρκεί περίπου ένα λεπτό και μετά επανέρχετε στην κανονική της κατάσταση. Μετά μπορεί να δουλέψει κανονικά για 5-10 λεπτά και μετά ξανά τα ίδια...
Μερικές παρατηρήσεις είναι ότι όταν νεκρώνει η σύνδεση δεν μπορώ να συνδεθώ σε καμία σελλίδα με κανέναν broswer(chrome,konqueror,firefox) ούτε ακόμα και στην ip του router. Οι σελλίδες φαίνονται να φορτώνουν για πάντα. Δείτε και εδώ μια φώτο με την δραστηριότητα του internet και παρατηρήστε στα αριστερά το νέκρωμα που έκανε εκείνη την ώρα κατά την διάρκεια ενός download

Εικόνα

Πόσταρα και το kubuntu forum χωρίς να έχω καμία τύχη

http://kubuntuforums.net/forums/index.p ... 3110384.15

Αυτά που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής και δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα είναι..
Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το ipv6 και μέσω του firefox αλλά και μέσω των edit του αρχείου αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα αλλά νομίζω δεν είναι αυτό το πρόβλημα μια και δεν βλέπει ούτε την ip του router όταν εμφανίζετε το κρέμασμα.
Στο kubuntu forum μου είπαν ότι είχα παράξενα iptables. Αυτά τα φτιάχνει το firestarter και είναι ένα πρόγραμμα που δουλεύω εδώ και κάποια χρόνια. Δοκίμασα απεγκατάταση του firestarter και clean τα iptables rules αλλά και πάλι δεν είχα κάποιο θετικό αποτέλεσμά.
Μετά δοκίμασα το live cd του kubuntu και δυστηχώς για μένα είδα ότι εκεί το internet και το broswing δουλεύει μια χαρά... Να προσθέσω ότι και πριν το upgrade το internet δούλευε μια χαρά οπώς γίνετε και στα windows.