Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2010, 11:41
Χαιρετώ την παρέα. Θα ήθελα καμια ιδέα για το τι μπορει να προκαλεσε δυσλειτουργία στο Ubuntu. Πριν ενα μηνα έκανα install το ubuntu 9. και ολα πηγαν μια χαρα οσο αφορα την προσβαση στο διαδίκτυο. Για την ακρίβεια δεν ασχολήθηκα καθόλου και τo Ubuntu συνεργαστηκε αψογα με το router & την ethernet. Εντελώς όμως ξαφνικά απ προχθες δεν εχω καμια επαφή με το router. Γίνεται το 'Requesting a wired address for 'auto eth0'' και παντα καταλήγει στο no wired connection. Ουτε καν προσβαση στο menu του router δεν εχω. Εγκατέστησα το ubuntu 10 μήπως και δω φώς, αλλα έπεσα πανω στο ιδιο ακριβώς πρόβλημα. Στο ίδιο σύστημα έχω εναν σκληρό δίσκο με Windows XP. Τα δυο συστήματα boot άρουν κατ επιλογή μεσω bios και δεν εχουν καμια επαφη μεταξυ τους. Αυτη τη στιγμή χρησιμοποιώ το ίδιο ακριβώς router & ethernet (onboard card) διχως προβλημα. Οπότε, τι μπορει να φταίει που μεσα σε μια νυχτα το ubuntu επαψαν να συνεργαζονται με το υλικό μου? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-να σημειώσω οτι οσο κι αν το googlαρα, τα Internet connection properties για το eth0 δείχνουν άψογα setαρισμενα.
Μερικα στοχεία που συγκεντρωσα:
ifconfig:
lspci -nn:
iwconfig:
-να σημειώσω οτι οσο κι αν το googlαρα, τα Internet connection properties για το eth0 δείχνουν άψογα setαρισμενα.
Μερικα στοχεία που συγκεντρωσα:
ifconfig:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:75:ff:4a
inet6 addr: fe80::222:15ff:fe75:ff4a/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:3
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:8460 (8.4 KB)
Interrupt:27
lspci -nn:
02:00.0 Ethernet controller [0200]: Attansic Technology Corp. Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller [1969:1026] (rev b0)
iwconfig:
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.