Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2010, 12:24
από MakisM1
Αντωνη, κατ'αρχην καλωσορισες στην κοινοτητα μας!

Κατα δευτερον, θα σου συνιστουσα να διαβασεις τις "Οδηγιες προς Νεοεισερχομενους" (το λινκ ειναι στην υπογραφη μου) και να φτιαξεις την υπογραφη σου συμφωνα με αυτες (θα καταληξεις σε κατι παρομοιο με την δικη μου).

Ετσι, με μια ματια, θα μπορουμε να εχουμε την πληροφορηση για το συστημα σου, και να μην ρωταμε καθε φορα.

Στο ζουμι τωρα!

Υπαρχουν δεκαδες ισως αιτιες γιατι παει αργα! Οταν εβαλα WiFi το 2003 τραβηξα τον διαβολο μου...

Ας αρχισουμε απο τα απλα...

α) Τι δυναμη σηματος σου δινει για τη συνδεση? Αν σου δινει 20-30%, δοκιμασε να αλλαξεις θεση στο ρουτερ η και στην αντεννα του Η/Υ (αν γινεται). Πχ, αν εχεις λαπτοπ, κατσε διπλα στο ρουτερ και δες τι ισχυ σηματος εχεις...

β) Αν υποθεσουμε οτι εχεις ικανοποιητικη ισχυ σηματος (>60%)

Εχεις encryption? Απενεργοποιησε την προσωρινα και δες αν βλεπεις βελτιωση... Πες μας...

γ) Μπες στο εικονιδιο με το σημα του δικτυου... βλεπεις αλλα WiFi να εκπεμπουν? Χρησιμοποιουν το ιδιο καναλι με το δικο σου? Αλλαξε καναλι! Πες μας τι εγινε! (Τα καναλια 1 και 11 προτιμωνται γιατι εχουν interference μονο απο τον ενα λωβο και οχι και απο τους δυο. Αλλα αυτο το εχει μαθει και η κουτση Μαρια και (στη γειτονια μου τουλαχιστον) γινεται πανζουρλισμος! Εγω εχω βρει οτι την καλυτερη συνδεση την εχω στο 6 και το 9.

Πες μας τι εγινε μεχρι εδω, και μετα, αν χρειαστει, πιθανον να μπορουμε να κανουμε κι αλλα...

Φιλικα

ΜακηςΜ