Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2012, 15:25
Αν ξέρεις να ανοιγεις τερματικο και να γράφεις εκει το nmap δεν ειναι κατι δυσκολο. Ειναι απλα ενα προγραμμα το οποιο "καλείς" απο το τερματικό γράφοντας το ονομα του και πατώντας το enter .
Ανοιξε το τερματικο και τρεξε το nmap χωρις ορίσματα μονο με το εύρος των IP διευθύνσεων που σε αφορά.
Οι IP διευθύνσεις που σε αφορούν ειναι όλες οι διευθύνσεις μέσα στο εύρος 192.168.1.x
x -> (0,255) εκτος απο 2 εκ των οποίων η μια χρησιμοποιείται σαν identifier του ιδιου του δικτύου οπως αναλύσαμε και το καλοκαιρι στα μαθήματα των δικτύων viewforum.php?f=66 ενω η αλλη ειναι για broadcast μηνύματα. Επομένως θές x -> (1 , 254 ) δηλαδή 192.168.1.1-254
απο το τερματικο μπορεις να δώσεις :
αν σου πετάξει κάποιο μήνυμα στο οποίο θα έχει μεσα και την λέξη "root"
απλα μπροστα απο το nmap σε επομενη εντολη βαλε και μια sudo .
Αυτη τη στιγμή στο δικο μου τοπικο - εσωτερικό δίκτυο έχω 2 hosts . Ο ένας ειναι ο υπολογιστής μου και ο αλλος ειναι ο router.
Ανοιξε το τερματικο και τρεξε το nmap χωρις ορίσματα μονο με το εύρος των IP διευθύνσεων που σε αφορά.
Οι IP διευθύνσεις που σε αφορούν ειναι όλες οι διευθύνσεις μέσα στο εύρος 192.168.1.x
x -> (0,255) εκτος απο 2 εκ των οποίων η μια χρησιμοποιείται σαν identifier του ιδιου του δικτύου οπως αναλύσαμε και το καλοκαιρι στα μαθήματα των δικτύων viewforum.php?f=66 ενω η αλλη ειναι για broadcast μηνύματα. Επομένως θές x -> (1 , 254 ) δηλαδή 192.168.1.1-254
απο το τερματικο μπορεις να δώσεις :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
nmap 192.168.1.1-254
αν σου πετάξει κάποιο μήνυμα στο οποίο θα έχει μεσα και την λέξη "root"
απλα μπροστα απο το nmap σε επομενη εντολη βαλε και μια sudo .
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Nmap scan report for oxygen.lan (192.168.1.254)
Host is up (0.020s latency).
Not shown: 994 closed ports
PORT STATE SERVICE
..........................
MAC Address: 00:1D:1C:01:43:4D (Gennet s.a.)
Nmap done: 256 IP addresses (2 hosts up) scanned in 8.20 seconds
Αυτη τη στιγμή στο δικο μου τοπικο - εσωτερικό δίκτυο έχω 2 hosts . Ο ένας ειναι ο υπολογιστής μου και ο αλλος ειναι ο router.