Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2012, 19:25
από modenas88
lepidas έγραψε:Βρήκα ένα κουμπάκι κρυφό κάτω απο τα λαμπάκια του υπολογιστή, του άλλαξα θέση και λειτουργεί το wireless.

Χαχαχαχα... Αυτό δεν το περίμενα. Το περίεργο είναι ότι δεν έδειχνε κάτι το rfkill list, για hard block! Ίσως το έκλεισές στη συνέχεια.
Δεν νομίσω ότι ταλαιπώρησες κανένα. Συμβαίνουν αυτά. Να 'σαι βέβαιος πως «παρακαλούσαμε» να μην βαρεθείς και κάνεις νέα εγκατάσταση. ;)
Το θετικό είναι ότι κινούμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

madvinegar έγραψε:Επειδη δεν παρακολουθησα, στο /etc/modules τον βάλατε εσεις? ήταν ανάγκη αλλιως δεν τον φορτωνε?

Ναι, εγώ το πρότεινα για να είμαστε σίγουροι ότι θα τον φωρτώσει (που είναι ο σωστός). Δεν είναι απαραίτητο όμως να μπεί εκεί, αφού αναγνωρίζεται αυτόματα από το σύστημα (νομίζω από udev + kernel).

Και μια διευκρίνηση αν επιτρέπεται.
Ο πυρήνας 3.5 που εγκαθιστούμε σύμφωνα με το θέμα viewtopic.php?f=14&t=23894 έιναι για να τον δοκιμάσουμε/τεστάρουμε/αναφορές_τι_δουλεύει_και_τι_όχι για να περάσει κάποια στιγμή επίσημα στη 12.04. Αν θέλουμε γενικά να εγκαταστήσουμε τον 3.5, απλά για να δούμε αν λειτουργούν καλύτερα οι συσκευές μας και άλλα, καλύτερα θα πρέπει να το βάλουμε ή με χειροκίνητη μεταγλώττιση ή περνώντας κάποιο τρίτο αποθετήριο (σαν αυτό που προτείνει το osarena), δεδομένου ότι δεν έχει βγεί (ακόμα) για *precice* ούτε στο http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/, όπου και προτιμούμε το τελέυταίο
πχ
Εγώ στον σταθερό θέλω να μπω στην διαδικασία για να τεστάρω τα builds του πυρήνα 3.5 που πρόκειται να μπει στην 12.04. Έτσι πέρασα το σχετικό αποθετήριο.
Στο φορητό, πέρασα το αποθετήριο που προτείνονται το OSArena για να έχω τους τελευταίους ανοικτούς οδηγούς για την κάρτα γραφικών μου και για τυχόν βελτιώσεις σε κατανάλωση και θερμοκρασίες. Παρεμπιπτόντως η ομάδα upubuntu είναι αρκετά αξιόπιστη στα αποθετήριά της! (μας τα χάλασαν λίγο στις οδηγίες εγκατάστασης, από το δικό τους αποθετήριο)

lepidas έγραψε:Σε ένα θέμα εδώ μέσα διάβασα σήμερα ότι για να αλλάξεις kernel δεν τον αλλάζεις απλά αλλά επιλέγεις τον σωστό, εγώ νόμιζα ότι είχα κάνει το λάθος να βάλω έναν πυρήνα έτσι απλά....

Ναι, εγκαθιστούμε ένα καινούριο πυρήνα ως νέο πακέτο χωρίς να αφαιρέσουμε τον/τους προηγούμενους και επιλέγουμε κατά την εκκίνηση να «συνδεθούμε» με όποιν θέλουμε. Αν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο νέος λειτουργεί τουλάχιστο το ίδιο καλά με τον παλιότερο τότε μπορούμε να τον αφαιρέσουμε με ασφάλεια. ΑΛΛΑ:
Καλύτερα να έχουμε τουλάχιστο ΔΥΟ εκδόσεις εγκατεστημένες στο σύστημά μας ΚΑΙ
ΚΑΙ να έχουμε τουλάχιστον και έναν από τους επίσημους που έρχονται με το Ubuntu (ο τελευταίος είναι ο 3.2.0.27.29).