Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2012, 20:08
Lefteris_ έγραψε:πήρα στο πλαίσιο και με ενημέρωσαν πως δεν έχουν τους drivers στο Internet αλλά μπορώ να τους ζητήσω να μου τους γράψουν σε ένα cd και να περάσω να τους πάρω λολ. Οπότε θα σύνεχίσω την προσπάθεια να Linuxοποιηθώ απο την παρασκευή. Το άλλο που προτείνατε για αλλαγή kernel τι μειονεκτήματα έχει?
Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά το ndiswrapper , διάβασα ένα-δύο How-to και κατάλαβα πως
1. Δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει.
2. Το δύσκολο κομμάτι με τους drivers είναι πως πρέπει να τους βρεις αποσυμπιεσμένους. Δηλαδή θα χρειαστείς τα αρχεία .sys & .inf για να γίνει η εγκατάσταση και όχι .exe
Αυτά τα αρχεία (sys & inf) μπορείς να τα βρεις μόνο αν οι drivers διατίθενται σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου (π.χ zip) ή από μια ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση των XP πηγαίνοντας στον φάκελο με τους drivers (π.χ C:/windows/drivers/system32/ κλπ).
Οπότε για να δοκιμάσουμε με το Ndiswrapper θα πρέπει να βρούμε τους drivers για XP (ή windows 7) , αποσυμπιεσμένους. Θέλουμε τα αρχεία .sys & .inf (ίσως και κάποιο .bin αν υπάρχει).
Μπορώ αν θέλεις να μπω στην διαδικασία να κατεβάσω τους drivers και να τους εγκαταστήσω σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση windows 7 και να σου ανεβάσω τα αρχεία .sys στο ubuntuone και να προσπαθήσουμε.
Οι drivers για windows (υπό μορφή .exe) βρίσκονται εδώ : http://www.stk.com.tw/product-01.asp?Product_Type=58
Θα κατεβάσω τον δεύτερο driver : [2010-03-18] Wlan & IVT Bluetooth Driver for Win7 64Bit , μιας και 64bit έχω. Δεν έχω XP εγκατεστημένα.