Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2009, 01:43
από mathiou
Καλησπέρα παιδιά. Εϊμαι καινουργιος και στο ubuntu και στο φορουμ... Βασικά στο φόρουμ μπήκα γιατί έχω ένα προβληματάκι με το internet και υποψιάζομαι ότι έχει σχέση με τη κάρτα δικτύου... Λοιπόν έχω ένα Dell XPS M1530 με καρτα Ethernet Marvell Yukon 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller και με μία μινι ασύρματη κάρτα 1490 Dual Band WLAN της Dell. Εχω εγκαταστήσει το ubuntu 8.04 σε δεύτερο partition και έχω στο άλλο partition windows vista home premium ελληνικά. Στο σπίτι μου έχω μία σύνδεση conn-x 1024 και τραβάει μια χαρά και στα δύο λειτουργικά, και ασύρματα και ενσύρματα. Όταν είμαι ομως στο γραφείο μου συνδέομαι σε δίκτυο ενσύρματα μόνο και ενώ στα windows έχω μια χαρά ταχύτητα, στο ubuntu η ταχύτητα είναι χάλια. Και δεν είναι μόνο αυτό το προβλημα.... Όταν θέλω να συνδεθώ με το cluster που έχουμε στο γραφείο, γιατί έχουμε ένα lab με ένα cluster υπολογιστών που τρέχουμε προσομοιώσεις, από το terminal δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το ssh για να συνδεθώ και εξαναγκάζομαι να δουλεύω με το putty όπως στα windows... Στο σπίτι δε μπορώ και πάλι να συνδεθώ με το cluster είτε από το τερμιναλ με το ssh ειτε με το putty διότι μου εμφανίζει την ενδειξη no route to host... Στο σπίτι συνδέομαι ασύρματα στο νετ... Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα μου λύσετε πολλά προβλήματα........