Δημοσιεύτηκε: 08 Δεκ 2013, 22:10
eliasps έγραψε:Κάθε κάρτα δικτύου (ή οποιαδήποτε συσκευή) διαφέρει από μία άλλη.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα προγράμματα που διαχειρίζονται τις κάρτες (οι οδηγοί τους) είναι ειδικά γραμμένοι για τις συγκεκριμένες κάρτες.
Τι σημαίνει όμως αυτό, αυτό σημαίνει πως για να δοκιμάσει κάποιος έναν οδηγό για μία κάρτα ώστε να δει αν δουλεύει, πρέπει να έχει την εν λόγω κάρτα.
Αν εγώ θέλω να σε βοηθήσω εσένα ώστε να διαπιστώσω τι πάει στραβά με την κάρτα σου, πρέπει να έχω την ίδια κάρτα. Κάτι που δεν ισχύει.
Από τη στιγμή που δεν ισχύει αυτό, η μόνη επιλογή που έχω αν θέλω να σε βοηθήσω είναι να κάνω αναζήτηση στη Google και να στηριχτώ σε απαντήσεις άλλων που έχουν την ίδια κάρτα.
Κάτι τέτοιο ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι.
Έψαξα αρκετά στη Google για να βρω λύση για το πρόβλημά σου.
Βρήκα σειρά από εντολές εκ των οποίων μερικές δεν ήξερα τι κάνουν, οπότε έπρεπε να τις δοκιμάσω στον υπολογιστή μου για να το διαπιστώσω, ή να κάνω ακόμα μερικές αναζητήσεις για να δω τι κάνουν.
Αυτό μόνο και μόνο για να μην πω καμιά βλακεία χωρίς πρώτα να την έχω εξετάσει και σου χαλάσω τον υπολογιστή.
Η αναζήτηση στη Google με κάνει να πιστεύω πως η κάρτα σου υποστηρίζεται κανονικά από τον πυρήνα του Ubuntu, ωστόσο δεν λειτουργεί το Internet.
Βρήκα στα αποτελέσματα μία διαδικασία της οποίας τους συνδέσμους παρέθεσα σε αυτή την απάντηση, τονίζοντας πως πρέπει να περιμένεις περισσότερες απαντήσεις διότι πρέπει να αφήσουμε αυτή τη διαδικασία ως τελευταία λύση λόγω της φύσης της.
Αν τελικά δεν έβγαινε άκρη, σου είπα πως θα σε καθοδηγούσα εγώ με τα βήματα της διαδικασίας. Παρόλα αυτά εσύ ξεκίνησες μόνος σου.
Σου είπα στη συνέχεια πως χρειάζεται υπομονή και ανέφερες πως δεν κατάφερες κάτι και πως το βράδυ θα είχες νεότερα. Παρόλα αυτά δεν ανέφερες νεότερα.
Ο the_eye σε ρώτησε αν λειτουργεί το internet από Live της 12.04. Δεν απάντησες, ενώ αν το γνωρίζαμε αυτό θα μας έδειχνε κάποια στοιχεία.
Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου επίσης πως δεν πληρώνει κάποιος κανέναν από εμάς για να παρέχουμε υποστήριξη σε χρήστες. Ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγους, εθελοντικά και στον ελεύθερο χρόνο του.
Επίσης το ότι είμαστε γραμμένοι στο forum και προσπαθούμε να παρέχουμε υποστήριξη, δεν μας κάνει και παντογνώστες ούτε experts στους υπολογιστές (μιλάω για τον εαυτό μου). Η πλειοψηφία των μελών δεν ασχολείται επαγγελματικά με την πληροφορική.
Οπότε το ότι δεν σε βοήθησα εγώ ή κάποιος άλλος (πράγμα που δεν ισχύει) μπορεί απλά να σημαίνει πως δεν γνωρίζω πως να σε βοηθήσω.
Ανέφερες πως το πήγες σε τεχνικό, πράγμα που σημαίνει πως το είδε επαγγελματίας και δεν έγινε κάτι, ενώ παρόλα αυτά περιμένεις από εμένα αποτελέσματα.
Όταν σου είπα να περιμένεις για περισσότερες απαντήσεις, στο ενδιάμεσο κατέβασα το αρχείο από το dropbox που αναφέρει ο οδηγός στους συνδέσμους για να διαβάσω τι έχει μέσα. Το dropbox δεν είναι αξιόπιστη πηγή για λήψη λογισμικού οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω ελαφρά τη καρδία να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το περιεχόμενο, χωρίς να γνωρίζω αν το έχει τροποποιήσει κάποιος ή αν περιέχει κακόβουλο λογισμικό μέσα.
Όλα αυτά δεν στα αναφέρω για να σου πω πως ταλαιπωρήθηκα. Άμα ήταν ταλαιπωρία δεν θα το έκανα στο κάτω κάτω. Είναι το χόμπι μου.
Κανείς δεν με αναγκάζει να το κάνω.
Στα αναφέρω για να γίνει κατανοητή η διαδικασία υποστήριξης ενός μέλους και πως δεν είναι πάντα απλή και "ακίνδυνη".
Ελπίζω να μπεις στην διαδικασία να την κάνεις και εσύ, ώστε να το διαπιστώσεις εκ πείρας.
Πάντα υπάρχει ανάγκη για ενεργά μέλη στο forum.
Αν θεωρείς πως έκανα κάτι λάθος, αποτέλεσμα του οποίου είναι η παραπάνω δημοσίευσή σου, ευχαρίστως να το ακούσω και να απολογηθώ.
Αν λοιπόν αλλάξεις γνώμη για το «WINDOWS και πάλι WINDOWS», πες το εδώ ώστε να προχωρήσουμε με τη διαδικασία της μεταγλώττισης του οδηγού, γράψε εδώ για να ξεκινήσουμε.
Είναι πολύ σημαντικά αυτά που αναφέρεις και σ ευχαριστώ. Αλλά εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τί λαθος έκανα με την επισύναψη του κώδικα. οπότε η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν επεξήγηση για το πώς ανεβάζω τον κώδικα.
Τέλος πάντων, εγώ ακόμα με καλώδιο τον έχω ...