Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2014, 23:58
από sotos21
Απεγκατέστησε τον οδηγό της κάρτας από όπου θες ακόμα και από τους "πρόσθετους οδηγούς"
Μετά άνοιξε το ubuntu-tweak και επέλεξε από τον "καθαρισμό" το "ρυθμίσεις πακέτων" θα δεις να αφαιρεί το bcmwl-kernel-source
Επανεκκίνηση και θα δεις την διαφορά.
Διάβασε και εδώ https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=39&t=25002
Έψαξα και βρήκα ένα παλιό post που γκρίνιαζα τον Ιούλιο του 2012
έγραψε:Υπάρχει μια εντολή που μας δείχνει την ισχύ της σύνδεσης μας σε πραγματικό χρόνο
Συνδεόμαστε μόνο ασύρματα και δίνουμε σε τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
watch -n 1 "awk 'NR==3 {print \"WiFi Signal Strength = \" \$3 \"00 %\"}''' /proc/net/wireless"

Σε εμένα η έξοδος είναι αυτή
Κώδικας: Επιλογή όλων
Every 1,0s: awk 'NR==3 {print "WiFi Signal Strength... Mon Jul 16 06:28:22 2012

WiFi Signal Strength = 70.00 %

Με τους κλειστούς όμως η έξοδος είναι 5.00%, επίσης με τους ανοικτούς βλέπω περίπου 25 δίκτυα, ενώ με τους κλειστούς γύρω στα 8.
Πρακτικά εκτός από το προφανές που είναι η καλύτερη ποιότητα σήματος, όταν π.χ. ξεκινάω τον υπολογιστή και φτάσει στην επιφάνεια εργασίας, είναι ήδη συνδεδεμένος, μπορώ επίσης να απομακρυνθώ καμιά 10αριά μέτρα παραπάνω(πράγμα αρκετά χρήσιμο στους καπνιστές, π.χ. εγώ τρώω εξορία στο μπαλκόνι, όταν είναι η ώρα για καφεδάκι -καλή ώρα-)
Με τα παραπάνω καταλάβατε γιατί επέμενα στους ανοικτούς , με μια λέξη γιατί είναι καλύτεροι
Τώρα αρχίζει η γκρίνια πάλι.
Αφού όμως είναι καλύτεροι, γιατί στην εγκατάσταση (ubuntu 11.10,12.04, 12.10, πιο πριν υπήρχε πρόβλημα)χωρίς να ερωτηθώ αν τους θέλω, το σύστημα μου τους επιβάλει;(οι εγκαταστάσεις γίνονται επίτηδες μόνο με wifi)
Εγώ κάτι έχω μάθει 3 χρόνια τώρα,που παρακολουθώ τα forum, κάποιος αρχάριος όμως γιατί να μην παίρνει το μέγιστο από την σύνδεση του και αν τολμήσει να τους αφαιρέσει από τον jockey-gtk, χωρίς να αφαιρέσει το αρχείο ρύθμισης,(δεν το αφαιρεί ο jockey, προτείνω το ubuntu-tweak για αυτή τη δουλειά) ένα ωραιότατο kernel panic τον περιμένει στην γωνία.