Δημοσιεύτηκε: 11 Αύγ 2014, 02:35
από georgebits
George Pantelis έγραψε:Κάτι που σε είχα ξαναρωτήσει αλλά δεν το διευκρινίσαμε...
Στα windows έχεις ασύρματο wifi; Επίσης, έχεις δοκιμάσει να μπεις στο BIOS και να δεις τις default ρυθμίσεις του; Δεν ξέρω τί θα βρεις, αλλά είναι "enabled"; Οι εντολές που έδωσες σου γύρισαν πίσω "Hard blocked: yes". Με άλλα λόγια ότι το wifi είναι κλειστό από κάποιον hardware διακόπτη...

Φίλε στα windows είχα κανονικά wifi, όλα ήταν ρολόι, ναι μπήκα στο ΒΙΟS και έπαιξα αρκετά μαζί του, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο για κάποιο μένει η κάρτα δικτύου στο ασύρματο αυστηρά hardware block, στο BIOS είναι όλα ενεργοποιημένα σωστά, στην ουσία το όλο θέμα είναι και έχει κάποιον διακόπτη και πρέπει απλά να τον ανοίξω, αυτός ο διακόπτης δεν υπάρχει πουθενά hardware στο μηχάνημά μου αλλά ούτε και με κάποια συντόμευση του τύπου "fn+κάποιο κουμπί" δεν ξέρω αν μπορεί το όλο μεσω software πλέον είτε μέσω τερματικού είτε μέσω δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Χθες δοκίμασα και τα BODHI linux που βασίζονται πάνω στα γνωστά μας ubuntu, δυστυχώς τίποτα

edit: Παιδιά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από τόσες μέρες βρέθηκε η λύση, τουλάχιστον με το ψάξε ψάξε έμαθα καλύτερα κάποια πράγματα και το μηχάνημά μου.
Το πρόβλημα το έχουν αρκετοί από ότι είδα τέλος πάντων δίνω ένα λινκ για όσους ενδιαφερόνται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, η λύση για εμένα ήταν στην πρώτη απάντηση που έδωσε κάποιος μετά το ερώτημα
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2238087

έβαλα τις παρακάτω εντολές και όλα εντάξει:
sudo modprobe -r ideapad-laptop
sudo rfkill unblock all
rfkill list all

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήταν πρόθυμα να με βοηθήσουν και αφιέρωσαν χρόνο σε έναν άγνωστο, να είσαι καλά