Δημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2014, 10:53
από mangelasakis
το πρόβλημα όμως είναι το εξής. Πατάω reset στο TL-WA890AE, κάνω τις ρυθμίσεις για να το συνδέσω με το router και μετά μόλις συνδεθεί αλλάζει μάλλον IP με αποτέλεσμα να χάνεται η σύνδεση με το TL-WA890AE και δεν μπορώ να μπω στο menu με τα settings ώστε να κάνω όποιεσδήποτε ρυθμίσεις ή για να δώ τι IP παίρνει και τι IP δίνει.
Από ότι έχω καταλάβει πάντως δεν αλλάζει την IP που παίρνει από το router, οπότε η λύση (όπως σωστά είπε ο dim459) πρέπει να είναι , να δώσω static ip από το router ώστε να την παιρνάω manual από το unbuntu-windows και να μην έχω κανένα πρόβλημα...
Αλλά συγχωρέστε με, μέχρι τώρα δεν το έχω ξανακάνει μιας και όλα μου δούλευαν plug and play , και ίσως σαν πρώτη φορά δυσκολευτώ λίγο αν και δεν νομίζω ότι είναι κατι τρομερό. Θα το δοκιμάσω το βράδυ μετά την δουλειά αν μου μείνει χρόνος και θα σας ενημερώσω.

Μου γενάτε όμως η εξής απόρια. Στο ίδιο router συνδέω άλλες 4-5 συσκευές (laptop, netbook, και 2 smartphones) ταυτόχρονα. Αν δώσω static ip τότε δεν θα επιρρεαστούν και οι άλλες συσκευές ή υπάρχει επιλογή να δώσω μόνο σε συγκεκριμένη συσκευή static ip μέσα από το router???