Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2009, 00:40
από Sifix
Καλησπέρα,
Η δική μου εμπειρία με το Ubuntu Jaunty και ralink 2870 είναι η εξής:
έχω το crypto Airdata 150 USB που έχει το ίδιο chipset rt2870sta
(το γιατί επέλεξα αυτό δυστυχως ήταν η μονή επιλογή απο το κατάστημα αφού άλλαξα το linksys WUSB54GC με το οποίο είχα προβλήματα δεν έκανε - scan τα ασύρματα δίκτυα και προσπάθησα πολύ , Σημείωση ούτε στα windows scannare δίκτυα)
Συγγνώμη για την μεγάλh παρένθεση.

Όντως το chipset υποστηρίζεται στην έκδοση jaunty κατάφερα να συνδέθω στο ασύρματο δίκτυο μέσω του gnome network manager αλλά η ταχύτητα δεν ήταν καλή (δοκίμασα να θεσω και το rate με το iwconfig αλλα καμία αλλαγή, επίσης έπεφτε συχνά η σύνδεση.
Για να συνδεθώ μεσω iwconfig έπρεπε να δώσω το mac address του router καθώς το essid δεν αρκούσε.
Επιπλέον δεν κατάφερα να το ρυθμίσω να συνδέεται κατα την εκκίνηση.

εγκατέστησα ξανά τον driver χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που βρήκα εδώ
http://onlyubuntu.blogspot.com/2008/10/ ... ipset.html
και διαβάζοντας και το readme.
και λογικά θα σε βοηθήσει και σένα φίλε μου να συνδέσεις τον δικό σου αντάπτορα σε 8.10

Κατάφερα να το συνδέσω κατά την εκκίνηση, η ταχύτητα είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι
το μόνο πόβλημα είναι ότι που και που κρεμάει - χάνει το δίκτυο.

Έχω κάνει τις ρυθμίσεις στο rt2870sta.dat
Η απορία μου είναι η εξής αν μπορεί να την λύσει κάποιος αν καθορίσω το essid και το key σε αυτο το αρχείο μετά ο καθορισμός του essid και του key ειναι απαραίτητος στο /etc/network/interface ?
Εγω προς το παρόν έχω βαλει τις ρυθμίσεις και στα δύο αρχεία αλλά καταλαβαίνω ότι ακομά θέλει λίγη δουλεία για να γίνει πιο optimal η κατάσταση.
Αν έχετε κάποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη..