Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2009, 22:22
logari81 έγραψε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
$ lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
εχώ την ιδια συσκευη, και ειχα κι εγω παλια προβληματα με την σταθεροτητα της συνδεσης. Τώρα που την δοκιμάζω σε ubuntu 9.04 βλεπω όμως οτι δουλευει πολύ σταθερά. Το σήμα δειχνει αρκετά πεσμενο βέβαια αλλά ειμαι συνδεμενος αρκετες ώρες τώρα χωρις διακοπές.
Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Ως τώρα διαπιστώνω πως υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις (για το αρχάριο επίπεδό μου σε ευθεία συνάρτηση με τον ελεύθερο χρόνο μου):
1) Αλλαγή wireless usb συσκευής, με άλλη, που εμπειρικά γνωρίζουμε ότι συμπεριφέρεται καλύτερα.
Καλή, γρήγορη και φθήνη λύση (περίπου στα 20€, εκτός κι αν καταφέρω να πείσω το κατάστημα να μου την αλλάξει, με μια νέα). Δεν μπορεί όμως να είναι και μόνιμη λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με άλλες συσκευές. Άρα διάβασμα-ενημέρωση-διάβασμα-ενημέρωση (εκτός αν κουραστώ τελικά και επιστρέψω ταχέως στα win).
2) Αναβάθμιση σε 9.04.
Καθόλου κακή λύση. Έχοντας πλέον το βάπτισμα του πυρός, θα μπορούσα να απεγκαταστήσω πλήρως (έτσι πρέπει να κάνω αν κατάλαβα καλά) την 8.10 που ήδη έχω εγκαταστήσει (με live cd και wubi μέσα από Xp) και αφιερώνοντας 2 νέα partitions του σκληρού μου στην 9.04, να δω τί θα προκύψει...Άλλωστε αν δεν κάνω κανονική εγκατάσταση δεν θα δικαιούμαι να έχω και πλήρη άποψη για το Ubuntu έτσι δεν είναι;
Καταλήγω στη 2η λύση ως πιο σωστή.
Εαν δεν διαλύσει το σύμπαν στο pc μου (διαβάζω για διάφορα προβλήματα στους boot managers όταν η εγκατάσταση έχει γίνει σε slave hd όπως έχω κάνει εγώ) θα έχετε νέα μου το συντομότερο.