Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2009, 22:02
Λοιπόν...ξανά από την αρχή γιατί έχεις δίκιο: είμαι νέος χρήστης των ubuntu,μόλις πριν 2 βδομάδες τα εγκατέστησα στον επιτραπέζιο υπολογιστή μου ενώ πριν χρησιμοποιούσα τα κλασσικά windows xp. Δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου. Το router μου είναι το netfaster iad της intracom. Το συγκεκριμένο router εκπέμπει κ ασύρματα, όπου στο συγκεκριμένο ασύρματο δίκτυο συνδεόμουν με ένα παλιό laptop που έχω (το οποίο έχει windows xp). Όταν ακόμη είχα windows xp στον επιτραπέζιο υπολογιστή (όπου έχω κ το router) συνδεόμουν με το laptop μια χαρά. Αλλά όταν έκανα την αναβάθμιση στο ubuntu το laptop μου (το οποίο εξακολουθεί να έχει windows xp) δεν ανιχνέυει καν το ασύρματο δίκτυο!!! Σε δοκιμή που κάναμε με laptop ενός φίλου (το οποίο έχει κ αυτό windows xp) τελικά ανιχνέυσαμε το ασύρματο δίκτυο (άρα μπορεί να χάλασε το wifi του δικού μου laptop!), συνδεθήκαμε αλλά δε μπορούσαμε να κατεβάσουμε δεδομένα ή να μπούμε στο internet! Αυτό που αναρωτιέμαι είναι ενώ δεν έχω πειράξει καμιά ρύθμιση του router αν:
1) χάλασε το wifi του laptop μου κ όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με το άλλο laptop κάναμε κάποιο λάθος
(τρελή σύμπτωση )
2) μήπως χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση το router; (αλλάζει το πρόγραμμα οδήγησής του όταν περνάς από τα xp στο ubuntu ή κάνω λάθος;)
μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα στα πλαίσια ενός ασύρματου δικτύου ανάμεσα σε pc που χρησιμοποιούν linux κ windows;
Ευχαριστώ
1) χάλασε το wifi του laptop μου κ όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με το άλλο laptop κάναμε κάποιο λάθος

2) μήπως χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση το router; (αλλάζει το πρόγραμμα οδήγησής του όταν περνάς από τα xp στο ubuntu ή κάνω λάθος;)
μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα στα πλαίσια ενός ασύρματου δικτύου ανάμεσα σε pc που χρησιμοποιούν linux κ windows;
Ευχαριστώ