Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2009, 02:38
από malos
Μπάμπη και Μητσάκο
πράγματι στο router βλέπω να σβήνει το λαμπάκι του DSL ξαι του internet.
Ρώτησα και ένα φίλο που δουλεύει στον ΟΤΕ ( ο ΟΤΕτζής της παρέας :) ) και μου είπε να δω αν μου έχει γίνει δυάρα η σύνδεση.
Αν ναι , υπάρχει πρόβλημα ! Είναι πάνω από 3 χιλιόμετα το κέντρο ( εδώ που είμαι στη Σαλαμίνα ) και ότι η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την "ενάρα" .
Ο ΟΤΕ λέει έκανε πλέον 2 μέγα τη χαμηλότερη σύνδεση που παρέχει.
Δεν μπόρεσα να το κατανοήσω ! Η σκέψη μου πήγε στο νόμο του Ωμ περί αντίστασης ! Τι λέτε γι αυτό εσείς ;
Αν πάρω λέει τις βλάβες, αυτό που θα μπορέσουν να κάνουνε είναι ότι θα το γυρίσουνε σε ένα μέγα ( Η γνωστή μας " ενάρα " ή καλύτερα " μονάρα " :D ) .

Το θέμα μου όμως παιδιά, είναι πλέον και το μύνημα που μου πέταξε η ubuntu.
Τι διάλο είναι αυτός ο Αβάχης δαίμονας ( avahi daemon ) δεν έχω καταλάβει ! Θυμάμαι μόνο που είχα δει κάπου ότι πρότειναν να απενεργοποιθεί για πιο σβελτάδα στο σύστημα. Το είχα απενεργοποιήσει σε παλιότερες εκδόσεις και μια χαρά ήμουν !

Τι κάνει ρε παιδιά σχετικό με internet αυτός ο δαίμονας ; με δυο λογάκια ;
( Η απάντηση είναι υποχρεωτική !

linuxman μου σου παραθέτω την έξοδο αυτού που μου έδωσες ! ( Την έξοδο !!! Θυμάμαι που το έβλεπα .......... "output" και για μήνες δεν καταλάβαινα τι θα πει !!! Άντε με τα κωλοαγγλικά σας, παλιομορφωμένοι :problem: )
Πριν σου παραθέσω το output ( oh yeah ! ) σου παραθέτω και σένα μία ερώτηση όπου η απάντησή της είναι υποχρεωτική (διαφορετικά προβλέπονται κυρώσεις)

[size=150]Ποιος μου βγάζει αυτό το μύνημα ; Ο gdm; Έχω βάλει κανένα εφαρμογάκι που την αράζει στο tray ; ( βλέπω εδώ ότι στο " Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών " με δεξί κλικ στο panel έχει ένα " Εργαλείο ειδοποίησης " . Δεν θυμάμαι αν το έχω βάλει. Τώρα που πατάω για να το βάλω .... δεν βλέπω τίποτα ! Ίσως να είναι ρυθμισμένο να φαίνεται μόνο όταν υπάρχει ειδοποίηση ). Και γενικά ... πως ψάχνει σωστά ένας linuxάς τα μυνήματα του συστήματός του ; Όλα στο φάκελο /var/log είναικαι πουθενά αλλού ;

Και τώρα η έξοδος :

Κώδικας: Επιλογή όλων
pal@malos:~$ cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 malos

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
pal@malos:~$

Σας ευχαριστώ όλους συνούμπουντοί μου !!!!