Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2009, 10:09
malos έγραψε:Μπάμπη και Μητσάκο
πράγματι στο router βλέπω να σβήνει το λαμπάκι του DSL ξαι του internet.
Ρώτησα και ένα φίλο που δουλεύει στον ΟΤΕ ( ο ΟΤΕτζής της παρέας) και μου είπε να δω αν μου έχει γίνει δυάρα η σύνδεση.
Αν ναι , υπάρχει πρόβλημα ! Είναι πάνω από 3 χιλιόμετα το κέντρο ( εδώ που είμαι στη Σαλαμίνα ) και ότι η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την "ενάρα" .
Ο ΟΤΕ λέει έκανε πλέον 2 μέγα τη χαμηλότερη σύνδεση που παρέχει.
Δεν μπόρεσα να το κατανοήσω ! Η σκέψη μου πήγε στο νόμο του Ωμ περί αντίστασης ! Τι λέτε γι αυτό εσείς ;
Αν πάρω λέει τις βλάβες, αυτό που θα μπορέσουν να κάνουνε είναι ότι θα το γυρίσουνε σε ένα μέγα ( Η γνωστή μας " ενάρα " ή καλύτερα " μονάρα ") .
Το θέμα μου όμως παιδιά, είναι πλέον και το μύνημα που μου πέταξε η ubuntu.
Τι διάλο είναι αυτός ο Αβάχης δαίμονας ( avahi daemon ) δεν έχω καταλάβει ! Θυμάμαι μόνο που είχα δει κάπου ότι πρότειναν να απενεργοποιθεί για πιο σβελτάδα στο σύστημα. Το είχα απενεργοποιήσει σε παλιότερες εκδόσεις και μια χαρά ήμουν !
Τι κάνει ρε παιδιά σχετικό με internet αυτός ο δαίμονας ; με δυο λογάκια ;
( Η απάντηση είναι υποχρεωτική !
Σας ευχαριστώ όλους συνούμπουντοί μου !!!!
malos, λογικά η σύνδεσή σου έγινε 2Mbit, μιας και είναι η ελάχιστη δυνατή πλέον ταχύτητα που προσφέρεται.
Το "Η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την 1Mbit" είναι λάθος. Η απόσταση η ίδια είναι, όπως και τα καλώδια-οπτικές ίνες που χρησιμοποιούνται από τον ΟΤΕ. Δεν αλλάζει κάτι άλλο, πέρα από την ταχύτητα που σου επιτρέπει το δίκτυο να συνδεθείς.

Ο νόμος του Ohm δεν έχει απολύτως καμία σχέση! I=V/R ((Ή καλύτερα, I=V/Z)χρησιμοποιείς όταν έχουμε αντίσταση (σύνθετη), τάση, ρεύμα. Δεν "μεγάλωσε" ξαφνικά η "αντίσταση" στην περίπτωσή σου.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μείωση της ταχύτητας πάλι σε 1Μbit, αφού πλέον δεν προσφέρεται. Θα σου συνιστούσα να κάνεις λίγες μέρες υπομονή, μέχρι να "στρώσει" λίγο το θέμα.. Θυμάμαι κι εγώ πριν μειρκά χρόνια που η πρώτη dsl στα 386Kbit, είχε διπλασιαστεί σε 768Κbit, και τις πρώτες μέρες ήταν σαν να έχω την αρχική μου ταχύτητα.
Για τον δαίμονα avahi δες κι εδώ: http://packages.ubuntu.com/dapper/avahi-daemon
"Επιτρέπει στα προγράμματα να δημοσιοποιούν και να ανακαλύπτουν υπηρεσίες και hosts που "τρέχουν" σε ένα τοπικό δίκτυο χωρίς συγκεκριμένες ρυθμίσεις.. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδεθείς σε ένα δίκτυο και στιγμιαία να βρεις εκτυπωτές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αρχεία που μπορείς να δεις, και άλλους χρήστες με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις."
Ελπίζω να βοήθησα