Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2010, 13:26
από brz20
Καλημερα και παλι. Εχουμε updates στο θεμα του Triple Boot.
Καταρχην εγκατεστησα τα Windows 7 και καταφερα με την 3η μεθοδο να εγκαταστησω εκ νεου τον GRUB και τον BURG. Το προβλημα ομως που βγηκε στην επιφανεια ειναι το εξης:

Ο GRUB καταλαβαινει μονο δυο λειτουργικα απο τα 3 που ειναι εγκατεστημενα. Δηλαδη διχνει τους πυρηνες του Linux και μια εγγραφη που λεει Windows XP on /dev/sda1. Πατωντας την μου παει σε ενα αλλο μενου τυπου GRUB(μονο που ειναι των Windows 7) και μου δινει δυο επιλογες. Η πρωτη λεει παλιοτερη εγκατασταση Windows και η αλλα Windows 7.

Πως μπορω να πειραξω το config file του GRUB ωστε να κανω μια εγγραφη η οποια θα εκκινει αμεσως απο το partition που ειναι εγκατεστημενα τα Windows 7; Να σας πω εδω οτι ειναι ολα primary partition. Δεν υπαρχει κανενα extended και κανενα λογικο. Το εκανα ετσι με σκοπο να εκκινω απο οποιο θελω.

Συνεχιζω.

Βλεποντας αυτο θελησα να επιστρεψω σε προηγουμενη κατασταση αφαιροντας τα Windows 7. Εγκατεστησα με εναν τροπο που βρηκα τον bootloader των ΧP και μολις επανεκκινησα μπηκα σε στα κλασικα Windows. Εκανα format το partition των Windows 7 και τα εγκατεστησα εκ νεου για μια νεα δοκιμη. Παρατηρησα ομως οτι στο σπαστικο μενου που σας ανεφερα πιο πριν υπηρχαν δυο εγγραφες Windows 7. Γιατι εγινε αυτο εφοσον και format εκανα και τον bootloader εγκατεστησα;

Μου θυμιζει λιγο την περιπτωση που καποιος εγκαθηστα τα Windows XP χωρις να φορμαρει απο την αρχη τον δισκο. Μονο τοτε το εχω δει.