Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2008, 00:54
logari81 έγραψε:Συγνώμη λάθος μου...δεν διαβασα σωστα το ποστ σου. Σε περιπτωση που ειναι εσωτερικος κάνεις το install κανονικα. Δεν χρειαζεται να προσέξεις τίποτα... απλώς να διαλέξεις τον σωστο δίσκο στην εγκατάσταση. Το Ubuntu θα εγκατασταθεί τοτε στον 80αρι και ο boot loader (grub) θα μπεί βάση της προεπιλογής του installer στον 500αρι. Αν πάς στο advanced που ανεφερα παραπάνω (οι οδhγιες ισχυουν ανεξαρτητως εσωτερικου/εξςτερικου δίσκου) μπορείς να του πεις να βάλει και τον bootloader στον 80αρι. Σε άυτην την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξεις το boot sequence στο bios ωστε να βλεπει πρώτα τον 80αρι. Στην περιπτωση που αφήσεις την προεπιλογή να μπει ο bootloader στον 500αρι το μονο πρόβλημα που προκύπτει ειναι οτι αν σβησεις κάποτε το ubuntu δεν θα μπορεις να κανεις boot ουτε στα windows. Πρόβλημα που μπορει να λυθεί μετά μέσω του cd των windows.
χωρίς να είμαι από τους έμπειρους, εγώ θα έκανα ότι λέει ο logari81, δηλ. το grub στον 80άρι με το ubuntu και αλλαγή το boot sequence στο bios ωστε να βλεπει πρώτα τον 80αρι, ώστε αν ποτέ σβήσω το ubuntu (που πάω στόιχημα ότι δεν θα χρειαστεί, μάλλον τα vista πάνε για σβήστα μεσοπρόθεσμα) να αλλάξω τη σειρά boot στο bios και να παίζει μια χαρά ο 500άρης