Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2010, 12:53
Epirotes έγραψε:stelkabi έγραψε: α. Είναι απαραίτητη η χρήση Firewall? Πως γίνεται η ρύθμιση του?
στην Desktop έκδοση είναι ήδη τα πάντα προ-ρυθμισμένα, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.
stelkabi έγραψε: β. Πώς μπορώ να αυξήσω το χώρο στο δίσκο που καταλαμβάνει το ubuntu?
Σε κανονική εγκατάσταση: Μπες με live CD, -> Σύστημα -> Διαχείριση συστήματος -> gparted και resize partition. Σε wubi περίμενε να σου απαντήσει κάποιος άλλος.
καλημερα Εκανα απεγκατάσταση εγκαθιστώντας το ξανά με το live cd αλλά δεν μπορώ να βρώ το μενού που περιγράφεις ( Μήπως δεν πρέπει να έχω καθόλου τα windows? )stelkabi έγραψε: γ. Με ποιό πρόγραμμα μπορώ να γράψω μουσικά αρχεία mp3 σε cd?
Brasero, Kdenlive, κάτι άλλο ...
stelkabi έγραψε: δ. Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ το σχουλινουξ ενώ έχω ήδη εγκατεστημένο το ubuntu?
Δεν γνωρίζω αλλά κάνε με αναζήτηση για σχουλινουξ και ubuntu και κάτι θα βρεις.
stelkabi έγραψε:ε. και θα ήθελα να μου προτείνεται κανενα για παιδί ηλικίας Δημοτικού.
κανένα ; παιχνίδι; πρόγραμμα; βιβλίο;
stelkabi έγραψε:(ΥΓ)Όπως έχετε καταλάβει δεν έχω καθόλου γνώσεις προγραμματιστή Η/Υ αλλά μόνο τις βασικές .Έχω εγκαταστήσει το ubuntu 10.04 στον υπολογιστή μου "παράλληλα" με τα windows με το πρόγραμμα wubi.exe
Η εγκατάσταση που έχεις κάνει είναι εικονική και δοκιμαστική. Συνιστάται να την μετατρέψεις σε κανονική εγκατάσταση σε ξεχωριστά διαμερίσματα. Επίσης διάβασε τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε φόρουμ ή/και Λίνουξ και φτιάξε την υπογραφή σου σύμφωνα με τις εκεί οδηγίες (κάπου τέρμα κάτω).