Δημοσιεύτηκε: 24 Ιουν 2010, 16:33
Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά η εγκατάσταση με παίδεψε πολύ αυτές τις μέρες και απογοητεύτηκα αρκετα.
Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής.
Διάβασα τα σχετικά post και ακολούθησα τις οδηγίες.
Συγκεκριμένα.
Έκανα boot από το cd του Ubuntu (έγραψα την εικόνα του ubuntu με το nero σε dvd με την πιο χαμηλή ταχύτητα). Προηγουμένως, θα πρέπει να πω ότι έκανα έλεγχο του συστήματος με το Ultimate Boot CD, την έκδοση 5, και δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.
Συνεχίζω, λοιπόν, την εγκατάσταση και του Ubuntu και μου βγάζει το μήνυμα:
"The installer encountered an unrecoverable error.
A desktop session will no be run so thta you may
investigate the problem or try installing again."
Μετά η οθόνη μαυρίζει και πολύ γρήγορα βάζει ένα μήνυμα checking battery και μετά εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας.
Στην επιφάνεια εργασίας πάνω αριστερα έχει έναν φάκελο Examples και ακριβώς από κάτω ένα εικονίδιο σκληρού δίσκου Install Ubuntu 10.04 LTS
Αμέσως εμφανίζεται μία καρτέλα με τίτλο gdu-notifixation-daemon η οποία έχει το εξής μήνυμα:
"A hard disk may be failing. One or more hard disks
report health problems. Click the icon to get more information"
Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, εμφανίζονται οι δύο σκληροί μου δίσκοι:
1.0 TB Hard Disk - ATA WDC WD1001FALS-75J780
Disk Failure is Imminent
500 GB Hard Disk - ATA WDC WD5001AALS-00L3B2
Disk Failure is Imminent
Και οι δύο δίσκοι μου είναι Western Digital και μου κάνει εντύπωση η ένδειξη ΑΤΑ, γιατί έχω σύνδεση SATA
Στο σημείο αυτό εάν προσπαθήσω να μπω στο internet το pc κολλάει
Κάνω κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης του Ubuntu και μου βγάζει τα προβλεπόμενα βήματα
Βήμα 1-7 Επιλογή Γλώσσας => Ελληνικά
Βήμα 2-7 Ζώνη Ώρας
Βήμα 3-7 Επιλέξτε μόνοι σας => Ελληνικά => Ελλάδα - Πολυτονικά (εδώ ο υπολογιστής αργεί πολύ)
Βήμα 4-7 Παίρνω την καρτέλα με το μήνυμα: "Ο υπολογιστής αυτός έχει εγκατεστημένο Microsoft XP Professional.
Που θέλετε να εγκαταστήσετε το Ubuntu 10.04 LTS;
* Εγκαταστήστε το παράλληλα, με μεταξύ τους επιλογή σε κάθε εκκίνηση
* Διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου
* Ορίστε διαμερίσματα χειροκίνητα (για προχωρημένους)"
Επιλέγω την διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου στο SCSI1 (0,0,0) (sda) - 500.1GB ATA WDC WD5001AAALS-0
Βήμα 5-7 Περνάω τα στοιχεία μου, επιλέγω password και Αυτόματη είσοδος χρήστη
Βήμα 7-7 (περνάει κατευθείαν στο βήμα αυτό, δεν βγάζει 6-7) και βγάζει την καρτέλα με το μήνυμα: "Έχουν αλλάξει οι πίνακες
διαμέρισης των ακόλουθων συσκευών: SCSI1 (0,0,0) (sda). Πρόκειται να διαμορφωθούν οι ακόλουθες κατατμήσεις
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως ext4
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως swap"
Πατάω Μπροστά και αρχίζει η εγκατάσταση
Μόλις φτάσει στο 5% βγάζει το μήνυμα:
"Απέτυχε η προσπάθεια προσάρτησης του συστήματος αρχείων τύπου swap από το SCSI 1 (0,0,0), κατάτμηση αριθμ. 5 (sda) στο none. Μπορείτε να συνεχίσετε την διαμέριση από το menu διαμέρισης" και μετά η επιλογή Επιστροφή - Συνέχεια
Είτε πατήσω Επιστροφή είτε Συνέχεια με βγάζει στο Βήμα 5-7
Και μπαίνω διαρκώς σε ένα loop από το Βήμα 5-7 μέχρι το το 5% της εγκατάστασης κ.ο.κ.
Έχω και ένα βιβλίο Linux και προσπάθησα να κάνω χειροκίνητα διαμερίσματα, αλλά δεν τα κατάφερα.
Επίσης προσπάθησα να το εγκαταστήσω στον άλλο δίσκο με το ίδιο πρόβλημα.
Έχω απογοητευτεί πολύ και περιττό να πω ότι για να αναρτήσω αυτό το post έπρεπε να ξαναπεράσω τα xp...
Απίστευτη ταλαιπωρία
Περιμένω με αγωνία τις υποδείξεις σας να κάνω μία τελευταία προσπάθεια
Ευχαριστώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Καθόλου┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Microsoft Windows XP Professional σε OEM Desktop | Τροπος εγκαταστασης XP CD
Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel Pentium III Xeon @ 2.5GHz │ RAM 3GB │NVIDIA GeForce GT 220 │ Μητρικη: Gigabyte DDS
WiFi: Όχι │ Κάρτα Bluetooth: Όχι │ Κάρτα Ήχου: RealTek HD Audio │ Αναλυση Οθονης: 1280Χ800
Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής.
Διάβασα τα σχετικά post και ακολούθησα τις οδηγίες.
Συγκεκριμένα.
Έκανα boot από το cd του Ubuntu (έγραψα την εικόνα του ubuntu με το nero σε dvd με την πιο χαμηλή ταχύτητα). Προηγουμένως, θα πρέπει να πω ότι έκανα έλεγχο του συστήματος με το Ultimate Boot CD, την έκδοση 5, και δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.
Συνεχίζω, λοιπόν, την εγκατάσταση και του Ubuntu και μου βγάζει το μήνυμα:
"The installer encountered an unrecoverable error.
A desktop session will no be run so thta you may
investigate the problem or try installing again."
Μετά η οθόνη μαυρίζει και πολύ γρήγορα βάζει ένα μήνυμα checking battery και μετά εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας.
Στην επιφάνεια εργασίας πάνω αριστερα έχει έναν φάκελο Examples και ακριβώς από κάτω ένα εικονίδιο σκληρού δίσκου Install Ubuntu 10.04 LTS
Αμέσως εμφανίζεται μία καρτέλα με τίτλο gdu-notifixation-daemon η οποία έχει το εξής μήνυμα:
"A hard disk may be failing. One or more hard disks
report health problems. Click the icon to get more information"
Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, εμφανίζονται οι δύο σκληροί μου δίσκοι:
1.0 TB Hard Disk - ATA WDC WD1001FALS-75J780
Disk Failure is Imminent
500 GB Hard Disk - ATA WDC WD5001AALS-00L3B2
Disk Failure is Imminent
Και οι δύο δίσκοι μου είναι Western Digital και μου κάνει εντύπωση η ένδειξη ΑΤΑ, γιατί έχω σύνδεση SATA
Στο σημείο αυτό εάν προσπαθήσω να μπω στο internet το pc κολλάει
Κάνω κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης του Ubuntu και μου βγάζει τα προβλεπόμενα βήματα
Βήμα 1-7 Επιλογή Γλώσσας => Ελληνικά
Βήμα 2-7 Ζώνη Ώρας
Βήμα 3-7 Επιλέξτε μόνοι σας => Ελληνικά => Ελλάδα - Πολυτονικά (εδώ ο υπολογιστής αργεί πολύ)
Βήμα 4-7 Παίρνω την καρτέλα με το μήνυμα: "Ο υπολογιστής αυτός έχει εγκατεστημένο Microsoft XP Professional.
Που θέλετε να εγκαταστήσετε το Ubuntu 10.04 LTS;
* Εγκαταστήστε το παράλληλα, με μεταξύ τους επιλογή σε κάθε εκκίνηση
* Διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου
* Ορίστε διαμερίσματα χειροκίνητα (για προχωρημένους)"
Επιλέγω την διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου στο SCSI1 (0,0,0) (sda) - 500.1GB ATA WDC WD5001AAALS-0
Βήμα 5-7 Περνάω τα στοιχεία μου, επιλέγω password και Αυτόματη είσοδος χρήστη
Βήμα 7-7 (περνάει κατευθείαν στο βήμα αυτό, δεν βγάζει 6-7) και βγάζει την καρτέλα με το μήνυμα: "Έχουν αλλάξει οι πίνακες
διαμέρισης των ακόλουθων συσκευών: SCSI1 (0,0,0) (sda). Πρόκειται να διαμορφωθούν οι ακόλουθες κατατμήσεις
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως ext4
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως swap"
Πατάω Μπροστά και αρχίζει η εγκατάσταση
Μόλις φτάσει στο 5% βγάζει το μήνυμα:
"Απέτυχε η προσπάθεια προσάρτησης του συστήματος αρχείων τύπου swap από το SCSI 1 (0,0,0), κατάτμηση αριθμ. 5 (sda) στο none. Μπορείτε να συνεχίσετε την διαμέριση από το menu διαμέρισης" και μετά η επιλογή Επιστροφή - Συνέχεια
Είτε πατήσω Επιστροφή είτε Συνέχεια με βγάζει στο Βήμα 5-7
Και μπαίνω διαρκώς σε ένα loop από το Βήμα 5-7 μέχρι το το 5% της εγκατάστασης κ.ο.κ.
Έχω και ένα βιβλίο Linux και προσπάθησα να κάνω χειροκίνητα διαμερίσματα, αλλά δεν τα κατάφερα.
Επίσης προσπάθησα να το εγκαταστήσω στον άλλο δίσκο με το ίδιο πρόβλημα.
Έχω απογοητευτεί πολύ και περιττό να πω ότι για να αναρτήσω αυτό το post έπρεπε να ξαναπεράσω τα xp...
Απίστευτη ταλαιπωρία
Περιμένω με αγωνία τις υποδείξεις σας να κάνω μία τελευταία προσπάθεια
Ευχαριστώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Καθόλου┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Microsoft Windows XP Professional σε OEM Desktop | Τροπος εγκαταστασης XP CD
Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel Pentium III Xeon @ 2.5GHz │ RAM 3GB │NVIDIA GeForce GT 220 │ Μητρικη: Gigabyte DDS
WiFi: Όχι │ Κάρτα Bluetooth: Όχι │ Κάρτα Ήχου: RealTek HD Audio │ Αναλυση Οθονης: 1280Χ800