Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτ 2010, 04:11
από Epirotes
Νομίζω ότι έχεις παρανοήσει κάποια πράγματα:
kmarinis88 έγραψε: Αν και στα Windows οι εφαρμογής επί πληρωμή έχουν καταντήσει και αυτές Open-Source με τα torrents
Το να κατεβάσεις μια εφαρμογή για windows μέσω torrents δεν την καθιστά αυτομάτως ανοικτού κώδικα και η πλειοψηφία των επί πληρωμής εφαρμογών windows είναι κλειστού κώδικα.
kmarinis88 έγραψε: Μιλάμε για ΤΟ μπάχαλο όσο αναφορά τις εφαρμογές που δεν είναι στο Software Center.
Γιατί ο κάθε δημιουργός είναι ελεύθερος να το διανέμει όπως εκείνος νομίζει. Από κει και πέρα αν η εφαρμογή του είναι κάτι πολύ αξιόλογο και σημαντικό κάποια στιγμή θα γίνει και .deb. Τώρα για τον μέσο νέο χρήστη με μέσες απλές ανάγκες που κόπτεσαι εσύ, δεν έχει και πολύ σημασία, γιατί ότι χρειάζεται είναι κατά 90% προεγκατεστημένο.
Για το synaptic -που εγώ π.χ. το προτιμώ από Κέντρο Λογισμικού γιατί μου δείχνει λεπτομερώς τι κάνει, ποια αρχεία κατεβάζει από που, που τα εγκαθιστά κλπ.- νομίζω είναι ιστορικοί οι λόγοι, διότι προϋπήρχε του Κέντρου Λογισμικού. Γι' αυτό υπάρχει ακόμα εκεί που υπάρχει, αλλά κι ίσως επειδή σου επιτρέπει να κατεβάζεις και να εγκαθιστάς και βιβλιοθήκες εκτός από εφαρμογές.
Για το wine και την ανάγκη να βελτιωθεί η συμβατότητα με windows δεν είναι δικό μας πρόβλημα αυτό. Πρόβλημα του Μπιλάκου είναι. Αυτός πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό. Εμείς -κι εννοώ την κοινότητα των Λίνουξ- ότι μπορούμε κάνουμε μέσω του wine. To ότι δεν ενσωματώνεται στο λειτουργικό μάλλον έχει να κάνει ότι εγκαθιστώντας το εγκαθιστάς κι ένα κάρο κλειστό λογισμικό του Μπιλάκου. Οπότε μάλλον καλώς έχει η κατάσταση όπως είναι.
kmarinis88 έγραψε: 4. Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι έρχονται από Windows. Γιατί να μην υπάρχει ένα εγχειρίδιο που να περιγράφει τι είναι διαφορετικό, πως λειτουργεί και ποια είναι η φιλοσοφία του Ubuntu;

Έψαξες για εγχειρίδιο και δεν βρήκες; :?: :?
Τέλος, μου κάνει εντύπωση ότι παρότι μιλάς με τα καλύτερα λόγια για το ubuntu στην τελική βαθμολογία το κόβεις κατώτερο των 7. Εγώ -και το λέω αυτό παρότι είμαι από τους λίγους ίσως εδώ μέσα που υπερασπίζομαι το δικαιώμά μου να έχω όσα κι όποια λειτουργικά γουστάρω- θεωρώ το ubuntu πολύ ανώτερο λειτουργικό από τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου. Καταρχήν είναι 100% πιο ασφαλές κι ειδικά για τον νέο κι άπειρο χρήστη. Είναι τέρας σταθερότητας, είναι γρήγορο, έχει τα πάντα προεγκατεστημένα. Και το σημαντικότερο ίσως: το CD του είναι Live CD, δηλ. μπουτάρεις και μπαίνεις κανονικά σε περιβάλλον εργασίας. Κι έχει κάνει πράγματι σημαντικά βήματα προόδου και θα συνεχίζει έτσι. Πριν από τρία χρόνια που ξεκίνησα εγώ η κατάσταση ήταν πολύ πιο τραγική απ' ό,τι σου φαίνεται εσένα σήμερα και δεν υπήρχε κι ούτε αυτή εδώ η κοινότητα για να σε βοηθήσει στην γλώσσα σου. Μια άλλη σημαντική διαφορά που διαπιστώνω μεταξύ των δύο λειτουργικών είναι ότι στο ubuntu οι εφαρμογές είναι μικρές σε μέγεθος, ενώ στα παράθυρα του Μπιλάκου όσο πάνε κι αυξάνουν σε όγκο και σε απαιτήσεις συστήματος.
Τα παράθυρα του Μπιλάκου έχουν το τεράστιο αυτό μερίδιο αγοράς μόνο επειδή τα σπρώχνουν τα καταστήματα. Πας σ' ένα μαγαζί να πάρεις πρώτη φορά υπολογιστή χωρίς να έχεις ιδέα από υπολογιστές κι αυτομάτως θα φορτωθείς και τα παράθυρα του Μπιλάκου. Γιατί; Μα γιατί έτσι κονομάνε όλοι. Κι ο Μπιλάκος που το φτιάχνει κι ο μαγαζάτορας που το πωλάει. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά.