Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2010, 21:43
από MakisM1
kmarinis88 έγραψε:...
Η αλήθεια είναι ότι μου την είχε δώσει στην αρχή που ΟΛΑ τα tutorials στα forum περιείχαν εντολές σε terminal. Μου φάνηκε ότι γύριζα σε εποχές DOS... Παράδειγμα; Αντί να σου πουν πήγαινε κατέβασε το τάδε πρόγραμμα από το Software Center, σου λένε άνοιξε το τερματικό και βάλε sudo apt-get install κλπ κλπ. Και εδώ είναι η απλή περίπτωση.

Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που συνιστουν την χρηση προγραμματων με GUI αντι για κονσολα. Λεπτομερεστερα, προτιμω την χρηση του Synaptic Manager, γιατι βλεπεις και τις εξαρτησεις του προγραμματος που κατεβαζεις, και ο GUI του (αν εχει...) αλλα και αλλα παρομοια προγραμματα...

Απο την αλλη πλευρα, εχω γεμισει ενα photobucket εικονες για το πως θα κανει ενας αρχαριος χρηστης ορισμενες επιλογες (ενω προσπαθω να τον συμβουλεψω...), ενω με copy/paste καποιων εντολων, η δουλεια γινεται και ας μην εχει χαμπαρι τι κανει... Οποτε, ας εχουμε και υπομονη με τους πιο γνωστες που προτιμουν την κονσολα... στο χερι του καθε αρχαριου χρηστη ειναι να παρει χαμπαρι τι κανει!

ΥΓ: Μεχρι να απαντησω, ειχαν ηδη απαντησει δυο! Τον πηραμε φαλαγγι τον νεουρα αδερφια... :lol: :lol:

Να τονισω αυτο που εγραψε ο pros γιατι μου ξεφυγε... την αξια του debugging οταν κατι δεν εχει σεταριστει σωστα... Απο την αλλη μερια, οταν δουλευεις σε GUI... κανεις και καποια λιγωτερα λαθη...